Het is tijd voor actie: de zorg gaat op zwart!

Het is tijd voor verandering in alle sectoren van de zorg. Een zorginfarct is niet langer een dreigend doemscenario, maar het is op veel plekken al gaande. Wacht Nederland met actie tot er geen verpleegkundigen en verzorgenden meer zijn? Daarom moeten we in beweging komen. Niet over een week, maand of zelfs een jaar. Maar NU!

Logo van de actie Zorg Op Zwart

Samen gaan we ons hard maken voor een toekomstbestendige zorg. Hiervoor hebben zorgprofessionals tijd en ruimte nodig om het vak op een goede manier uit te oefenen.

Ten eerste is een passende waardering in de vorm van een structurele loonsverhoging nodig om het vak aantrekkelijk te maken. Nu en in de toekomst. Concreet betekent dit een inflatiecorrectie van 10% voor de hele sector.

Ten tweede strijden we voor marktconforme arbeidsvoorwaarden, zoals een passende reiskostenvergoeding, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.

Als laatste moet zeggenschap in alle cao’s goed verankerd worden.

Binnenhof Den Haag met stakingsactie Witte Woede

Komende dagen vertellen we je in verschillende berichten hoe je bij kunt dragen aan de actie. Hoe meer mensen er meewerken, hoe sterker het signaal! Voor meer informatie kun je ook de actiepagina op de website van NU'91 raadplegen. En natuurlijk ook onze eigen sociale media:

Deel gerust alle berichten die je voorbij ziet komen; samen sta JIJ sterker!