NVEC Congres 2018

Datum: 
donderdag, 5 april, 2018 - 08
New frontiers
Locatie: 
Beurs van Berlage Amsterdam
Organisatie: 
NVEC

Het 14e congres van de Nederlandse Vereniging van Endoscopische Chirurgie (NVEC) vindt plaats op donderdag 5 april 2018 in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In vervolg op eerdere succesvolle congressen hebben we wederom een innovatief en gevarieerd programma weten samen te stellen.Vanuit verschillende centra in de Rotterdamse regio hebben verschillende specialismen de handen ineen geslagen.

Het thema van dit jaar is “New Frontiers” en zal de focus liggen op het herkennen en verleggen van grenzen. Hoe kunnen we continu blijven innoveren en welke middelen zijn daarvoor nodig en beschikbaar?

Zoals altijd proberen we een gezamenlijk raakvlak van de verschillende specialismen als gynaecologie, urologie, chirurgie, thoraxchirurgie, kinderchirurgie etc. te vinden. Daar bovenop zal vanuit de technische geneeskunde een belangrijke bijdrage worden geleverd om nieuwe ontwikkelingen onder het voetlicht te brengen.

Zoals traditioneel beproefd, zal in de middag een parallelsessie worden georganiseerd voor operatieassistenten. Ontwikkelingen binnen operatie-procedures hebben gevolgen voor het gehele team, en zal als rode draad door dit symposium lopen.

Volgens traditie zal een dag voorafgaand, 4 april 2018, aan het NVEC congres “New Frontiers” een Multidisciplinaire Masterclassplaatsvinden in de Beurs van Berlage. Bedoeld voor AIOS vanuit de gynaecologie, thoraxchirurgie, chirurgie, urologie en kinderchirurgie. We hebben een programma opgesteld dat voor een ieder interessant en leerzaam is. Zowel theorie als praktijk zullen uitgebreid aan bod komen.