Symposium Innovatie & Veiligheid op de OK

Datum: 
woensdag, 19 juni, 2019 - 09
Stryker Safety Symposium
Locatie: 
Amsterdam Skills Centre
Organisatie: 
Stryker

Inhoud:

Stryker streeft naar het continu bieden van innovatie & veiligheid om de gezondheidszorg te optimaliseren.

Om u  mee te nemen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid op uw OK, organiseert Stryker een symposium: Innovatie & Veiligheid op de OK.

Het symposium start met een een tour op het nieuwe Amsterdam Skills Centre. De innovatieve en veiligheidsaspecten van dit centrum zullen belicht worden in het kader van verbeterde gezondheidszorg in een OK setting.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u de gelegenheid om optimaal kennis op te doen van nieuwe ontwikkelingen op de OK die bijdragen aan een veiligere en betere zorg.

We verwachten een spreker van het LVO te verwelkomen die ons gaat vertellen over nieuwe ontwikkelingen die de veiligheid op de OK ten goede komen vanuit LVO invalshoek.

Verder zullen we een spreker te gast hebben van de infectiepreventie. Deze zal ons gaan vertellen wat de nieuwste ontwikkelingen zijn vanuit de invalshoek van het VHIG.

Naast deze nieuwe ontwikkelingen willen we graag aandacht besteden aan de Neptune 3: Stryker waste management systeem inclusief rookafzuiging. Een systeem wat de veiligheid op de OK kan verhogen. Verder zullen we aandacht besteden aan het belang van persoonlijke bescherming en rookafzuiging tijdens operaties.

De vragen die tijdens de I & V centraal staan: 

- Hoe veilig werken we nu?
- Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de veiligheid geoptimaliseerd wordt voor zowel het OK-personeel als uiteindelijk de patiënt?