Wondcongres 2018

Datum: 
vrijdag, 7 december, 2018 - 08
Back to the basics
Locatie: 
De Doelen Rotterdam
Organisatie: 
Wondcongres

 

Het programma van het 19e Congres Wondgenezing & Wondbehandeling is bekend. Vrijdag 7 december zal het wetenschappelijk programma “Back to the Basics” aanvangen in de ochtend met een duo presentatie door plastisch chirurg prof. H. Coert en plastisch chirurg i.o. drs. W. Rinkel. Zij zullen samen een verhaal houden over zenuwcompressie in de diabetische voet en het voorkomen van ulcera en amputaties. In de ochtend zal verder ingegaan worden op wondbehandeling door middel van madentherapie door vaatchirurg dr. G. Cazander en vaatchirurg dr. B. Fioole zal een lezing houden over vaatproblemen onder de knie.
 

Aan het einde van de ochtend vindt de paneldiscussie plaats waar mogelijk uw ingestuurde casus besproken wordt. Valerio Zeno, half Italiaans, half Amsterdammer, bekend van onder andere BNN, ‘de Nationale IQ Test’, ‘Je Zal Het Maar Hebben’, ‘Over mijn lijk’ en ‘Wakker worden met Valerio’, zal u meenemen langs alle casuïstiek.

Het middagprogramma zal starten met een voordracht van microbioloog dr. P. de Man over bacteriologie in de wondzorg, de rol van de biofilm en van antibiotica. Hierna zal brandwond chirurg dr. C. van der Vlies ons een update geven over de brandwondenzorg en worden we meegenomen naar een ander basisprincipe in de wondzorg, namelijk voeding en wondgenezing. De afsluiting van het congres is, wederom traditiegetrouw, een uitstapje naar een andere wereld. Dit jaar zal drs. Van den Berg u vertellen over zijn avonturen als expeditiedokter.

Uiteraard sluiten wij het congres af met een gezamenlijke borrel onder het genot van muzikale begeleiding door een band en een prachtig uitzicht over Rotterdam. De gehele wondcongrescommissie is, zoals u begrijpt, zeer trots op dit mooie programma en ziet u graag allen op vrijdag 7 December in Rotterdam.