Geslaagde operatieassistenten Amstel Academie

De LVO feliciteert deze nieuwe lichting operatieassistenten (groep 1 OA S15), die afgelopen zomer afstudeerden aan de Amstel Academie.

In totaal ontvingen zeventien studenten van de in-service opleiding tot operatieassistent en zestien anesthesiemedewerkers hun diploma. Voorafgaande aan de diploma-uitreiking (op 30 augustus) hielden zij hun pitch over hun VAKWerk (onderzoek). Ten overstaande van een commissie van praktijkopleiders en managers van de OK gaven ze een toelichting op hun onderzoeksresultaten. Ze stonden er niet alleen voor, maar werden gesteund door collega’s uit de praktijk en medestudenten uit alle jaren van de opleiding. Zo is de afsluiting van de opleiding uitgegroeid tot een waar onderwijsevenement.

Nieuw bij de Amstel Academie: gecombineerde opleiding Operatieassistent met hbo Verpleegkunde

In september zijn er weer 34 nieuwe studenten met de opleiding gestart. Daarnaast is de Amstel Academie dit jaar voor het eerst gestart met de gecombineerde opleiding Ooperatieassistent met HBO Verpleegkunde.

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) volgt de student in het derde jaar van de verpleegkundeopleiding een keuzeminor gericht op de OK. Tijdens de minor wordt (bijna alle) lesstof uit het eerste jaar van de in-serviceopleiding behandeld. Na de minor volgt er voor de geselecteerde studenten een half jaar stage op de OK. In het afstudeerjaar van de HvA volgen de studenten bijna alle lessen uit het tweede jaar van de in-service opleiding. Aan het einde van het vierde jaar krijgt de student het hbo-verpleegkunde diploma. Het vijfde jaar is bijna gelijk aan derde jaar van de in-service opleiding. Na vijf jaar twee volwaardige diploma’s.

Naast deze twee opleidingen starten er ook weer studenten voor de MOZ opleiding.

Dit allemaal in het nieuwe onderkomen van de Amstel Academie aan de Van der Boechorststraat in Amsterdam.