30ste LVO congres. Participatie van de NVLO

NVLO op LVO-congres

Het 30ste LVO-congres! Wat een ongelofelijke mijlpaal om te bereiken. De NVLO feliciteert de LVO met dit fantastische resultaat! De LVO is al meer dan dertig jaar dé vereniging voor en door operatieassistenten. Zij vertegenwoordigt bijna de helft van de beroepsgroep. De LVO heeft ook al veel bereikt op het gebied van kwaliteit, veiligheid, scholing en belangenbehartiging. Denk hierbij aan het opzetten van het kwaliteitsregister en de themascholingsdagen die bij iedereen bekend zijn.

Als managers OK weten we hoe belangrijk goed geschoolde operatieassistenten zijn. Er wordt steeds meer gevraagd van de professional op de OK. In de meeste ziekenhuizen zijn de stopmomenten van het operatieve proces geïmplementeerd, worden de time-out-/sign-outprocedures uitgevoerd en zijn processen lean ingericht. De trend op dit moment is crew resource management op de OK met als doel het optimaliseren van de multidisciplinaire samenwerking in teamverband. De NVLO juicht deze ontwikkeling van harte toe. Er is heel wat veranderd op de OK in dertig jaar tijd! De LVO heeft dit als vakvereniging mogen meemaken en heeft zich steeds gericht op ontwikkelen en vernieuwen.

Gezien de vele ontwikkelingen op de hedendaagse OK is het belangrijk om te blijven investeren in nieuwe collega’s, zowel qua opleiding als ook door het ontwikkelen van young professionals.

Op de vraag of de NVLO op donderdag 18 februari 2016 een bijdrage wil leveren aan het jubileumcongres van de LVO hebben wij als bestuur natuurlijk direct positief gereageerd. Vooral het thema ‘young professionals’ spreekt ons zeer aan. Op dit moment werken de NVLO en de LVO samen aan het opstellen van het NVLO-programma. De onderwerpen moeten zowel voor de leden van de NVLO als voor de LVO-leden interessant en uitdagend zijn. Binnenkort zullen wij je informeren over het definitieve programma. Houd de website van de LVO en NVLO (www.nvlo.nl) in de gaten voor meer informatie.

 

Namens het NVLO-bestuur,

 

Jeannette Ronchetti

Bestuurslid NVLO/Congresorganisatie

info@nvlo.nl

Nieuwsbrief uitgave: