Amstel Academie reikt diploma's operatieassistenten uit

 
Voor het eerst in twee en een half jaar was er vorige maand weer een live diploma-uitreiking op de Amstel Academie. Veertig pas afgestudeerde operatieassistenten en anesthesiemedewerkers kregen er hun diploma. Ook 139 studenten die in coronatijd afstudeerden werden in het zonnetje gezet. De LVO feliciteert alle nieuwe collega's en kijkt er naar uit met hen te mogen samenwerken!


Grote groep afstudeerders

Tijdens het evenement hielden veertig studenten een pitch over hun onderzoek. Daarna volgde de officiële diploma-uitreiking. Hierbij was ook veel aandacht voor de 139 studenten die in coronatijd afstudeerden.

Toepassing onderzoeksresultaten

Er was een gevarieerde lijst met onderwerpen van onderzoeken. Eén onderwerp sprong eruit vanwege de bijzondere invalshoek: Inge Dekker onderzocht wat de impact is van alle onderzoeken die operatieassistenten en anesthesiemedewerkers uitvoeren. Hierbij bleek dat ruim 40% van de voorstellen uit de onderzoeken daadwerkelijk wordt doorgevoerd in de praktijk.

Dát is de kracht van inservice opleidingen: theorie en praktijk lopen naadloos in elkaar over!

Start nieuwe opleidingen

Begin september begonnen weer 56 nieuwe studenten aan de opleidingen tot operatieassistent en anesthesiemedewerker (OA/AM). Deze opleidingen zijn ingericht volgens het nieuwe EPA onderwijssysteem, wat zal bijdragen aan de flexibilisering van het onderwijs. De studenten gaan direct al in de praktijk aan de slag. De opleidingen duren 3 jaar.

Meer informatie

Ben je nu enthousiast geworden, en zie je zo'n opleiding ook wel zitten? Lees dan alles hierover op de website van het Amsterdam UMC: