De Nederlandse OK Krant nummer 11 is uit!

In deze elfde editie van dit jaar komen de volgende onderwerpen aan bod:
 
- LVO-congres dit jaar als Webinar op 11 maart van 19.30-21.30.
Het programma is bekend. De inschrijving is geopend. Alle info vind je op de speciale congreswebsite: https://www.lvocongres.org
 
- Een glimlach is het beste medicijn.
Verpleegkundige Femke van der Palen liep mee in het Jordan Hospital in Amman, Jordanië. Een verslag.
 
- Dijklander Ziekenhuis profiteert van scannen implantaten
Het invoeren van implantaten in het het Landelijk Implantaten Register (LIR) geeft inzicht in de voorraad en het verbruik van implantaten. Zijn er problemen met een implantaat? Dan kunnen de dragers van deze implantaten bovendien snel gevonden worden.
 
- ‘App to Order’ verbetert logistiek op operatiekamers
Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen werkt als eerste ziekenhuis in Nederland met de App to Order (A²O). De app vervangt de portofoon in de operatiekamer in het bestelproces van instrumenten en materialen. Het werken met de app verbetert de
kwaliteit van de logistiek omdat er geen misverstanden in de communicatie kunnen onderstaan en biedt bovendien meer rust in de operatiekamer.
 
- Chirurgen starten steunfonds voor zwaar getroffen zorgmedewerkers
‘Laat alle zorgverleners die het aangaat weten dat Stichting Zorg na Werk in Coronazorg er is!’ Dat is de boodschap van chirurgen Sander Muijs en Marijn Houwert. OK-personeel en andere zorgverleners die zwaar getroffen zijn door COVID-19 kunnen van deze stichting financiële hulp krijgen. Tot medio november is er geen aanvraag geweest van ok personeel of hun nabestaanden.
 
Afgelopen vrijdag is de OK Krant nummer 11 verspreid naar alle OK-afdelingen van ziekenhuizen en privéklinieken in Nederland. Je kunt de krant nu online lezen op Issuu.