Hulp voor Oekraïne - NVT en LVO vragen om jouw actie

Hulp voor Oekraïne - NVT en LVO vragen jouw actie

De NVT (Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie) is een op acute verzorging van traumata gerichte hulpactie begonnen. Het gaat om het inzamelen van hulpmiddelen zoals verbandmateriaal, pijnstillers, narcosemiddelen voor acuut gebruik, spalken, spuiten, desinfectiemiddelen en veel meer. Alles wat bij de verzorging van slachtoffers van raketaanslagen, schotwonden en andere letsels in het veld, maar ook voor de verzorging van andere traumata op andere plekken kan helpen, is van harte welkom.Mocht je in deze lijst dus nog iets missen, vul dan graag zelf aan.De oproep richt zich vooral aan ons, de medewerkers op de OK’s van Nederland, om de Nederlandse en daarmee uiteindelijk de Oekraïense traumatologen en andere hulpverleners te helpen.Daarnaast zoekt de NVT naar korte instructievideo’s in het Engels die ze naar Oekraïne kunnen sturen. Hiervoor staat de NVT en haar leden via Telegram in nauw contact met specialisten in getroffen gebieden. Heb je een tip of handige link? Stuur de informatie dan naar één van deze twee mailadressen:

prvoorlichting@lvo.nl

secretariaat@trauma.nlKleinere dozen kunnen rechtstreeks naar het secretariaat van de NVT gestuurd worden. Het adres hiervoor is:Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie NVT

WG Plein 4751054 SH Amsterdam.Het verzoek van de NVT is dat grote pakketten en pallets eerst centraal verzameld worden.

Heb je dus een grotere hoeveelheid hulpmiddelen mail dan graag eerst naar dit mailadres:

secretariaat@trauma.nlDit om te voorkomen dat de traumavereniging in 1 keer met 30 pallets komt te zitten, wat laatst is gebeurd.Een volgend transport staat klaar voor vertrek en zal deze week al naar Oekraïne gaan zodra er een chauffeur gevonden is.Vraag dus zo snel mogelijk binnen je eigen OK complex wat jullie nog kunnen missen.Namens de NVT en de LVO van harte dank voor al jullie steun voor de onschuldige slachtoffers.