Kwaliteitsplatform OK online

Tijdens de themamiddag Kwaliteit OK die plaatsvond op 8 maart jl. is het Kwaliteitsplatform OK in de lucht gegaan.

Het idee voor een platform ontstond tijdens de eerste Kwaliteitsdag op 31 oktober 2017. De achterliggende motivatie is dat de Kwaliteitsmensen van de OK (van alle vakgroepen) zich willen groeperen en van elkaar willen leren.

De LVO heeft dit idee verder uitgewerkt en het Kwaliteitsplatform OK laten ontwikkelen. Op dit platform kun je je kennis en ervaringen uitwisselen. Ook kun je hier vragen stellen en vragen van anderen beantwoorden.

Voor wie is het bedoeld?

Het Kwaliteitsplatform OK is er voor iedereen die werkt op de OK en een voortrekkersrol of -functie heeft, waarbij onderwerpen als kwaliteit en veiligheid belangrijk zijn. Van functionaris tot teamleider, iedereen draagt bij aan het verbeteren van werkprocessen op de OK.

Iedereen kan zich aanmelden op het platform, zodat men snel en gemakkelijk met elkaar kan communiceren. Tevens is er een archief waarin richtlijnen en artikelen staan die betrekking hebben op de operatiekamer. Ook heeft iedereen de mogelijkheid protocollen zelf toe te voegen, zodat een ander deze kan gebruiken. Het wiel hoeft niet steeds opnieuw te worden uitgevonden.

Het platform is pas net opgestart en we zijn nog druk bezig met de verdere ontwikkeling, de inrichting en het vullen. Hierbij kan de gebruiker een belangrijke rol spelen. Alle ideeën en aanvullingen zijn welkom.

Aanmelden kan via: https://kwaliteitok.nl

De volgende Kwaliteitsdag OK is gepland voor 29 oktober 2018.

Kwaliteit op de OK maken we samen!