Kwaliteitsplatform OK online

Het idee voor een platform Kwaliteit OK ontstond tijdens de eerste Kwaliteitsdag op 31 oktober 2017. De achterliggende motivatie is dat de Kwaliteitsmensen van de OK (van alle vakgroepen) zich willen groeperen en van elkaar willen leren.

Het platform is momenteel offline, omdat we werken aan de inrichting en het vullen. 

De LVO is momenteel bezig om dit platform verder vorm te geven. Het moet een platform worden waar betrokkenen hun kennis en ervaringen kunnen uitwisselen, waar zij vragen kunnen stellen en vragen van anderen kunnen beantwoorden. Ook komt er een archief met richtlijnen en artikelen die betrekking hebben op de operatiekamer. Verder willen we dat betrokkenen de mogelijkheid krijgen protocollen zelf toe te voegen, zodat een ander deze kan gebruiken. De achterliggende gedachte van het platform is dat het wiel niet steeds opnieuw hoeft te worden uitgevonden.

Voor wie is het bedoeld?

Het Kwaliteitsplatform OK is bedoeld voor iedereen die werkt op de OK en een voortrekkersrol of -functie heeft, waarbij onderwerpen als kwaliteit en veiligheid belangrijk zijn. Van functionaris tot teamleider, iedereen draagt bij aan het verbeteren van werkprocessen op de OK.

Kwaliteit op de OK maken we samen!      

De derde Landelijke Kwaliteitsdag staat gepland voor maandag 28 oktober 2019. Inschrijven kan via deze link.

De tweede Kwaliteitsdag OK vond plaats op 29 oktober 2018.