LVO Congres 2018: De inschrijving is geopend

Op alle OKC’s in Nederland hangt nu de poster van het LVO Congres 2018, dat als thema “Grenze(n)loos” heeft. Ook de speciale congres website is online. Dat betekent dat de inschrijving voor het 32ste LVO Congres officieel is geopend.

Inschrijven kan via: www.lvocongres.nl

Het programma bekijk je hier.

Nieuwsgierig naar wat we voor jullie in petto hebben?

Congresdag 1: donderdag 8 maart  

Op donderdag starten we met Patrick Voigh. Patrick is ooit begonnen als operatieassistent in de VS. Hij is voormalig president van AORN en momenteel ‎Director Strategy and Operations bij Healthcare Provider - ‎Deloitte Consulting. Patrick Voigh heeft al twee maal eerder op ons congres gesproken. Na de opening van Patrick Voigh gaan we internationaal verder met Simo Toivonen, operatieassistent in het Töölö universiteitsziekenhuis van Helsinki, Department of Recontructive Plastic Surgery. Simo Toivonen is EORNA-lid namens FORNA. Zijn lezing gaat over de gezichtstransplantatie.

We sluiten de 1e congresdag af met Maarten van der Weijden. Hij neemt ons mee naar zijn grenzenloze carrière. Zijn lezing gaat over: 'Accepteer pech, leef jouw leven'. Velen van jullie kennen Maarten van zijn gouden medaille lange afstand zwemmen op de Olympische Spelen in 2008. Daarna werd hij sportman van het jaar en… stopte met de wedstrijdsport. Tijdens zijn presentatie neemt hij on mee over hoe we om kunnen gaan met tegenslagen en hoe je jezelf kunt blijven verbeteren. 

Congresdag 2: vrijdag 9 maart  

9 maart 2018. Bijna twee jaar na de bomaanslagen in Brussel op de luchthaven Zaventem. Over deze bomaanslagen en de first response gaat de lezing waarmee we de 2e congresdag beginnen. Jan Vaes, adjudant-chef Crisiscel Militair Hospitaal te Brussel neemt ons mee naar deze verschrikkelijke gebeurtenis: “De verwondingen die je daar zag, zie je verder alleen in een oorlogsgebied.”  

De afsluiting van ons congres zal echt pas Grenzenloos zijn: Erik Krikke en zijn band “7even Bridges”. Wereldberoemde en zelf gecomponeerde songs worden afgewisseld met waargebeurde verhalen in deze indrukwekkende muzikale voorstelling vol emotie, hoop en ook humor.  Vallen, maar ook weer opstaan: jaren na de oorlog begon voor Erik, operatieassistent bij defensie, zijn grootste gevecht. Hij moest (door PTSS) de strijd aangaan met zijn herinneringen, maar bovenal met zichzelf. Erik vertelt op zijn eigen manier openhartig over de gebeurtenissen tijdens zijn uitzending naar Afghanistan.