LVO op NVEC Congres 2019

Op 18 april 2019 wordt het jaarlijkse NVEC Congres georganiseerd, het congres van de Nederlandse Vereniging voor Endoscopische Chirurgie. Evenals voorgaande jaren is de locatie de Beurs van Berlage in Amsterdam. Deze mooie plek dichtbij het centraal station is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Het thema van dit komende 15e congres is: “Innovate to Perform”.

Elk jaar wordt het congres door een andere regio georganiseerd. Dit jaar is de beurt aan Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch. De rode draad binnen het congres is Performance. Performance van het team, van de operateur, maar ook van de patiënt zelf. Er wordt gekeken naar menselijke factoren, maar ook naar nieuwe technieken die hieraan bij kunnen dragen. Denk hierbij aan 3D printen, tumor labeling, fit de operatie in en snel herstel.

Net zoals voorgaande jaren vindt er een parallelsessie plaats voor operatieassistenten. De LVO verzorgt samen met de aangewezen operatieassistent van het betreffende ziekenhuis, Reni Berends, een interessante invulling van dit specifieke programma als onderdeel van het NVEC Congres.

De parallelsessie is dit jaar korter dan voorgaande jaren. Hiervoor is gekozen omdat binnen het gehele congres, Team Performance een belangrijke rol speelt. De operatieassistenten hebben in voorgaande enquêtes aangegeven ook juist de sessies voor de specialisten te willen bijwonen en daar is hiermee gehoor aan gegeven.

We zien jullie graag 18 april op het NVEC Congres. De sessie voor de operatieassistenten zal plaats vinden van 12.50 uur tot 14.00 uur.

We eindigen de sessie voor de operatieassistenten met een interactieve discussie. Daarna wordt ieder weer in de plenaire zaal verwacht. Het congres wordt afgesloten door Robert Doornbos, die ons mee zal nemen in de Formule 1 autosport. Een topsport waar bij uitstek naast de menselijke prestatie, de technologie een belangrijke rol speelt. Een goede parallel naar ons werk op de operatiekamer waar, zeker met de Minimale Invasieve chirurgie en de zorg voor de patiënt, topsport wordt bedreven.

Het belooft weer een prachtig NVEC Congres te worden!

Voor meer informatie over het programma, inschrijving etc. kun je kijken op: www.nvec.nl