NVEC Congres 2018: New Frontiers

Op 5 april a.s. vindt weer het jaarlijkse NVEC Congres plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het thema is: New Frontiers. Ook dit jaar is er tijdens het congres weer een parallelsessie voor en door operatieassistenten.

Ieder jaar wordt deze sessie door een andere regio georganiseerd. Dit jaar is dat de regio Rotterdam. Operatieassistenten Maaike Gerritsen en Anita Huisman nemen de organisatie op zich.   Maaike is operatie assistent en vakspecialist GE in het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht en Anita is operatieassistent en vakspecialist endoscopische chirurgie in het Erasmus MC in Rotterdam. Zij schreven onderstaand stukje:  

"Wij vonden het leuk om een gevarieerd en vernieuwend programma te presenteren, een beetje voor ieder wat wils. Een programma dat ook interessant is om kennis op te doen over operaties en technieken die niet in jouw ziekenhuis plaatsvinden. Daarom hebben we gekozen voor de Tamis TME, snelle bariatrie en een Whipple met de robot. Mocht je hiermee al bekend zijn dan kun je wellicht ervaringen uitwisselen. Wij sluiten deze sessie af met een interactieve discussie aan de hand van enkele stellingen onder leiding van de ervaren en enthousiaste discussieleider: Gerrit Slooter.

Naast onze eigen sessie biedt het congres vele andere interessante onderwerpen zoals o.a: beeldvorming, virtual reality en hybride OK. Na onze middagsessie zal het congres worden afgesloten met een discussie over de voors en tegens van robotchirurgie o.l.v Wilfried de Jong. Tot slot hopen wij dat jullie na afloop van dit congres in deze moderne tijd, waarbij laparoscopie meer standaard dan uitzondering gaat zijn, met een verbrede en verlichte blik kunnen uitkijken naar endoscopische operaties.

Wij zien u graag op 5 april in de Beurs van Berlage."

Maaike Gerritsen en Anita Huisman 

Meer info of direct inschrijven via: http://www.nvec.nl/event/save-the-date-nvec-masterclass-congress-2018/