OK-Krant nummer 10 verschenen

In nummer 10 van De Nederlandse OK-Krant aandacht voor:
 
Tweede coronagolf, wat nu?
 
Tijdens de eerste coronagolf lag de electieve operatieve zorg bijna volledig stil. Operatieassistenten en anesthesiemedewerkers werkten op ic en SEH, en vervulden een cruciale rol. Ze hebben gestreden in de vuurlinie met bijvoorbeeld (beademings)machines van de operatiekamer. Ze hebben patiënten beademd, hoogcomplexe zorg verleend en ernstig zieken bijgestaan terwijl het voor naasten niet mogelijk was bij hun zieke familielid te zijn. De eerste golf is nog niet vergeten en verwerkt, of de volgende heeft ons bij het schrijven van dit bericht alweer bereikt. De intentie was dat de reguliere zorg niet zou worden afgeschaald, maar dat hebben we niet kunnen voorkomen.
 
Zorgen beroepsorganisaties NVAM en LVO rondom tweede golf
 
Tijdens de eerste Corona golf lag de electieve operatieve zorg (behoudens spoed operaties) volledig stil. De operatieassistenten en anesthesiemedewerkers werkten op IC en SEH en vervulden een cruciale rol. Ze hebben gestreden in de vuurlinie met bv. (beademings) machines vanaf de operatiekamer. Ze hebben patiënten beademd, hoog complexe zorg verleend en ernstig zieken bijgestaan terwijl het voor naasten niet mogelijk was bij hun zieke familielid te zijn. Met een tweede golf loopt het risico op dat OK personeel moet bijspringen op de IC weer op.
 
Meldpunt Zorgbonus
 
Heb je tijdens de eerste Coronagolf extra gewerkt, ben je ingezet voor het verlenen van Covidzorg of heb je de reguliere zorg draaiende gehouden, maar krijg je toch geen bonus? Meld dit dan! De LVO heeft een speciaal meldpunt opgericht voor operatieassistenten die vinden dat zij recht hebben op de Coronabonus, maar deze toch niet krijgen.
 
En verder:
- NU’91: ‘Versoepeling quarantaineplicht zorg-professionals moet van tafel’
- Operatiekamer-personeel krijgt ook voorrang bij coronatest
- Zorgmedewerkers moeten veilig kunnen werken, ongeacht waar ze werken
- LVO ondertekent Green Deal voor Groene OK
- Unieke operatie bij pulmonale hypertensie Shunt tussen longslagader en aorta voor vlotte bloedafvoer
 
De LVO werkt samen met de andere beroepsverenigingen aan De Nederlandse OK Krant. We hopen op die manier álle professionals te bereiken die werkzaam zijn op een operatiekamercomplex (OKC).
Nummer gemist? Geen probleem. Je kunt ze teruglezen op Issuu.