OK-Krant nummer 2 is uit

De Nederlandse OK-Krant nummer 2 is deze week verschenen. Heb je een nummer gemist? Geen probleem! Je kunt ze teruglezen op Issuu.

In dit nummer o.a.:

- Aankomend LVO Congres 'Buigen of barsten'
Uitgebreid programma over het 33ste congres.

Vier genomineerde scripties die kans maken op het winnen van de Young Professional Award

- Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ETZ opent nieuwe sterilisatieafdeling
Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) opende onlangs zijn compleet vernieuwde CSA. Jaarlijks worden hier miljoenen instrumenten gereinigd en gesteriliseerd.

- OK-collega uitgelicht
Voor de liefde verruilde Joop Vangangel (38) het Maastrichtse AZM – inmiddels Maastricht UMC+ – zestien jaar geleden voor het Amsterdamse OLVG. Heen en weer pendelen tussen de hoofdstad en Limburg was vanwege de afstand op den duur geen optie meer. Drie jaar geleden veranderde hij ook van specialisme: van orthopedie naar cardiothoracale chirurgie.
 
- Vaste Columns van: 
Andreas Boender-Vaags, verpleegkundige in het OLVG Oost in Amsterdam op de afdeling MDL, waar hij regelmatig wordt geconfronteerd met grootstedelijke problematiek. 
Don Roelofsen, recoveryverpleegkundige bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.
Marc Scheltinga, vaatchirurg in het Maxima Medisch Centrum.
 
- Debby Kruize, teamleider Algemene Chirurgie op ziekenhuisschip de African Mercy 
Deddy Kruize (34) wilde als klein meisje al verpleegkundige worden en naar Brazilië gaan om voor arme kinderen te zorgen. Brazilië veranderde uiteindelijk in Afrika, en naast verpleegkundige werd Debby ook operatieassistent. Inmiddels werkt ze al jaren als vrijwilliger voor Mercy Ships, de laatste vier jaar als teamleider op de OK. Dit jaar tekende ze bij voor nóg een jaar op ziekenhuisschip de Africa Mercy.
 
- En nog veel meer
 
De Nederlandse OK-Krant nummer 2 verscheen 17 februari.