OK-Krant nummer 3 is uit!

In dit nummer:
 
Stella Salden in gesprek met Diederik Gommers. Zonder verpleegkundigen en verzorgenden geen zorg.
 
Als intensivist en voorzitter van de NVIC weet Diederik Gommers maar al te goed wat het belang is van verpleegkundigen en verzorgenden. De afgelopen maanden kwam hij vaak op tv om te spreken over corona.  Meerdere malen benoemde hij dan het belang van deze beroepsgroep. Stella Salden is voorzitter van beroeps-organisatie NU’91 en vertegenwoordigt de belangen van zorgprofessionals. Ook zij weet als geen ander hoe cruciaal de rol van zorgmedewerkers is. Met elkaar gaan ze in gesprek over de veranderingen die nodig zijn in dit vak en het belang van zorgverleners.
 
Behandeling hartritmestoornissen in MRI-scanner bij Maastricht UMC+
 
Een wereldprimeur voor het Maastricht UMC+: sinds kort beschikt het academisch ziekenhuis over een innovatieve techniek om hartritmestoornissen te behandelen terwijl de patiënt in een MRI-scanner ligt. De ingreep kan daarmee nauwkeuriger en stralingsvrij uitgevoerd worden. Met deze innovatieve techniek loopt het Maastricht UMC+ voorop als het gaat om de behandeling van ritmestoornissen.
 
Selectie zorgstandpunten grote politieke partijen
 
Begin maart draaiden de campagneteams van de politieke partijen op volle toeren om zoveel mogelijk stemmen te krijgen op 15, 16 en 17 maart. De Nederlandse OK Krant maakte een selectie uit de standpunten van de vijf grootste partijen op het gebied van arbeidsmarkt in de zorg en duurzaamheid. Opvallend is dat OK-medewerkers bij geen enkele partij worden genoemd. Wel verpleegkundigen, verzorgenden en artsen.
 
In gesprek. ‘Het saamhorigheidsgevoel in coronatijd is onvoorstelbaar groot
 
Het is 5 maart 2020 als de eerste coronapatiënt in Máxima MC wordt opgenomen. Vanaf dat moment verandert de situatie in het ziekenhuis dagelijks, soms zelfs sneller. De vaak ingrijpende veranderingen vragen direct aanpassingsvermogen van veel medewerkers.
Zo ook van anesthesiemedewerker Hanneke Jansen-van Lierop en afdelingshoofd Jos Pals. Samen blikken ze terug op de bijzondere tijd die ze hebben doorgemaakt – en nog steeds beleven.
 
NU’91 blij dat wettelijke verplichting Waarschuwingsregister van de baan is
 
NU’91 is blij dat de demissionair minister De Jonge van VWS heeft besloten het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn niet verplicht te stellen voor alle zorgaanbieders. De dreiging van een wettelijke verplichting van het Waarschuwingsregister hing al een tijd boven onze hoofden, ondanks het feit dat NU’91 fel tegenstander is van een dergelijk ‘zwartboek’. Er zijn volgens ons namelijk andere manieren om hetzelfde te bereiken. We zetten voor je op een rijtje waarom wij tegen zijn en wat volgens ons de alternatieven zijn.
 
De Nederlandse OK-Krant is afgelopen vrijdag 12 maart verspreid naar alle OK-afdelingen van ziekenhuizen en privéklinieken in Nederland.
 
Nummer gemist? Je kunt de kant online doorbladeren op Issuu.