OK-Krant nummer 3 verschenen

Op de cover van de nieuwste OK-Krant: Randy Juharianto, de winnaar van de Young Professional Award 2020.
 
Randy kreeg de award en een leuk geldbedrag uitgereikt door Ron op de Weegh van de firma Van Straten Medical voor zijn onderzoek naar 'De schadelijkheid van chirurgische rook voor patiënten in een laparoscopische setting'.
 
En verder in deze nieuwste editie van de OK-Krant:
 
- Tom Pereboom stopt na 7 jaar als voorzitter van de SVN
We spraken Tom Pereboom eerder, bij zijn benoeming als SVN voorzitter in 2012. Hij vertelde destijds enthousiast over zijn plannen voor de vereniging en was vastbesloten een fundamentele bijdrage te gaan leveren. Nu, zeven jaar, later, vindt Tom het tijd om het stokje door te geven en stopt hij met het voorzitterschap. Met die fundamentele bijdrage is het wel goed gekomen.
 
- Verslag van het 33ste LVO Congres 'Buigen of barsten'
Op donderdag 5 en vrijdag 6 maart vond het LVO-congres plaats in De Reehorst in Ede. Het programma was zeer goed gevuld met aansprekende presentaties. Een overzicht.
 
- Zo komt de cao tot stand
Voor er een definitief akkoord ligt over een cao, is er al heel veel gebeurd. Knelpunten en wensen worden geïnventariseerd, er zijn – soms verhitte – gesprekken gevoerd die tot diep in de nacht kunnen duren en er wordt heel veel met de achterban overlegd. Als Cao-onderhandelaar van NU’91 neem ik jullie mee in het proces van hoe een cao uiteindelijk tot stand komt.
 
- Nieuwe wet- en regelgeving per 1 januari
Je ontkomt er ook in de zorg niet aan: wet- en regelgeving. Per 1 januari is er het een en ander veranderd. Zo zijn er enkele nieuwe wetten bijgekomen. Daarnaast zijn sommige bestaande wetten en regels veranderd. De belangrijkste punten op een rij.
 
- Vaste columns van Andreas Boender-Vaags (verpleegkundige in het OLVG Oost in Amsterdam) en Don Roelofsen (recoveryverpleegkundige bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch)
 
Nummer gemist? Geen probleem! Je kunt ze teruglezen op Issuu.