OK-Krant nummer 5 is uit

Vandaag verschijnt er weer een verse OK-Krant. Ieder jaar vieren we wereldwijd op 12 mei de Dag van de Verpleging. Een dag die zeker dit jaar extra gevierd moet worden. Al weken staan zorgprofessionals in de frontlinie om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Als dank en waardering voor hun inzet, hangt Nederland daarom dit jaar massaal de vlag uit. 
 
En verder in deze OK-Krant:
 
'17 miljoen Facebook-virologen' heet de nieuwe blog van Don Roelofsen, recoveryverpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. 
 
'Ik heb voor het eerst van mijn leven gestaakt'
Juanita van Campenhout (35) haalde eind vorig jaar de regionale krant toen ze streed voor een betere cao. Door haar nieuwsgierigheid werd ze ineens activist. Maar bovenal is deze gedreven operatieassistent vakspecialist orthopedie in het Amphia in Breda.
 
Trainingen van robotoperatieassisstenten
De training van operatieassistenten is zeer essentieel. Steeds meer centra opereren met een robot. In het Amphia Ziekenhuis in Breda is als eis gesteld dat medewerkers getraind en gecertificeerd moeten zijn voordat ze met de robot mogen werken. De aanleiding voor dit artikel is de First Dutch Robotics Summit die op 7 februari in het Amphia Ziekenhuis in Breda georganiseerd werd door de werkgroep robotchirurgie. Marieke Grootenboer hield een presentatie speciaal voor operatieassistenten.
 
En natuurlijk nog veel meer in deze nieuwste editie.
 
De LVO werkt samen met de andere beroepsverenigingen aan De Nederlandse OK Krant. We hopen op die manier álle professionals te bereiken die werkzaam zijn op een operatiekamercomplex (OKC). De OK Krant wordt verspreid naar alle OK-afdelingen van de ziekenhuizen en privéklinieken in Nederland.