Operationeel themanummer over borstkanker

Het themanummer van Operationeel over borstkanker is verschenen. Het eerste exemplaar werd in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven overhandigd aan Joyce van der Meijden, het covermodel, en haar chirurg dr. Maaskant.

Joyce (30) is operatieassistent in het Máxima MC in Veldhoven. Een halfjaar geleden merkte ze tijdens het douchen een knobbeltje in haar borst op. Helaas bleek het borstkanker te zijn. Joyce liet zich niet uit het veld slaan, en strijdt met al haar kracht tegen de ziekte. Sterker nog: ze stelde zelf het ideale team samen dat haar zal opereren.

Het is een prachtig themanummer geworden, waaraan vele (plastisch) chirurgen, oncologen, radiologen, radiotherapeuten, verpleegkundig specialisten, (ex-) patiënten en organisaties belangeloos hun medewerking hebben verleend. Waarvoor onze dank groot is.

Behalve persoonlijke verhalen, waaronder die van Joyce, lees je in dit super dikke themanummer alles over het mammacarcinoom. Van diagnose tot zelfonderzoek, van verschillende soorten borstkanker tot behandeltherapieën, van erfelijkheid tot innovatieve interventies.

Ons doel is om iedere operatieassistent, maar ook de andere medewerkers op de operatiekamer, actuele en begrijpelijke informatie over het mammacarcinoom te geven.

LVO-leden krijgen het blad thuisgestuurd. De rest van de oplage komt volgend jaar beschikbaar voor alle ziekenhuizen, ZKN’s, privéklinieken, poli’s chirurgie en borstcentra.

 04-2019_Themanummer_cover_230x300.jpg