Praktijkbegeleiders- en Studentendag groot succes

De eerste praktijkbegeleiders- en studentendag na de pandemie was een groot succes

 

Op 5 oktober 2021 vond in Nieuwegein in het Meeting District het eerste lijflijke congres van de LVO na de COVID pandemie plaats: de praktijkbegeleiders- en studentendag.

In het verleden werd voor beide groepen een aparte lesdag gehouden. Dit jaar koos de LVO ervoor de groepen samen te voegen en dit bleek een groot succes.

Gedurende het ochtendprogramma werden de nieuwe symbolen op steriele verpakkingen getoond en uitgelegd, die binnenkort op alle verpakkingen zullen worden ingevoerd. Tevens werden de EPA’s besproken, de Entrustable Professional Activities. Dit onderwerp werd door velen als uiterst pakkend ervaren.

Ben je student, praktijkbegeleider, gewoon door jouw vak als operatieassistent gefascineerd en/of ben je graag van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van opleidingen en competenties op de hoogte? Kijk dan snel op deze website:

https://www.czoflexlevel.nl/

Of voor meer informatie over ons eigen beroep:

https://www.czoflexlevel.nl/epas/epas-medisch-ondersteunende-opleidingen/operatieassistent/

 

Vervolgens werd het boeiende verhaal van Anne Beers verteld, een collega in opleiding tot operatieassistent. Haar ervaringen als leerling in tijden van COVID-19 werden door een van haar collega's gepresenteerd omdat Anne zelf helaas door ziekte verhinderd was.

Een ander zeer interessant onderwerp voor de twee doelgroepen van deze dag was het leerklimaat op de OK wat tot spannende discussies leidde.

 

Na de lunchpauze stond de sessie in het teken van POWI’s en hoe deze te voorkomen.

Aansluitend aan dit onderwerp werd de dag afgerond door een meeslepend spel over medische termen dat door de praktijkbegeleiders met grote voorsprong werd gewonnen. Gefeliciteerd!

De LVO kijkt al uit naar de volgende congresdag op 12 oktober a.s.