Programma 'Opinieleiderschap voor zorgprofessionals' in februari 2023 van start

 
In slechts 4% van de media-uitingen over zorggerelateerde onderwerpen komen ook echt zorgprofessionals aan het woord. Dat kan natuurlijk niet. Met het programma 'Opinieleiderschap voor zorgprofessionals' kun je vanaf februari 2023 werken aan het versterken van jouw zichtbaarheid en zeggenschap. Juist nu is het namelijk van belang om in de schijnwerpers te blijven staan, zowel in je organisatie als in het publieke debat. Er zijn slechts 20 plekken beschikbaar, dus twijfel niet te lang en meld je snel aan!


Betere zorg, zichtbaarheid en imago

Jij weet als zorgprofessional als geen ander wat jouw vak inhoudt en wat belangrijk is om je werk zo goed mogelijk te doen. Jouw visie als zorgprofessional is daarom onmisbaar. Maar op welke manieren kun je je visie eigenlijk overbrengen? En hoe pak je dit strategisch aan?

In het programma 'Opinieleiderschap voor zorgprofessionals' leer je hoe je meer invloed krijgt op de zorg en op je werk. Met experts ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden en leer je omgaan met verschillende belangen. Ook leer je je verhaal goed neer te zetten, zodat anderen weten wat jouw werk inhoudt. Na deelname ben je ambassadeur van de beroepsgroep. Zo kun je jouw opgedane kennis en ervaring inzetten voor betere zorg, zichtbaarheid en imago van jouw beroep.

Ervaringen van collega's

GGZ-verpleegkundige Jolieke Kuulkers deed eerder mee: ''In de cursus heb ik geleerd om mijn stem te laten horen over dingen waar ik het niet mee eens was. Daarnaast leerde ik hoe lobbyen in elkaar zit, hoe je het gesprek aangaat en wie je daarvoor moet hebben.''

In FLOOR Magazine (van NU'91) vertelt Jolieke over haar visie op leiderschap en haar belangrijkste streven. Ook komt oncologieverpleegkundige Nelly aan het woord. Zij heeft samen met een team een programma voor verpleegkundig leiderschap opgezet in het Antoni van Leeuwenhoek.

Inhoud en overzicht modules

Het opinieleiderschapsprogramma geeft je handvatten om jouw visie over te brengen op bijvoorbeeld je leidinggevende, maar ook in de politiek. Misschien klinkt dit nu nog als een enge stap, maar in het programma leer je dat het best meevalt. In een aantal modules wordt je door experts klaargestoomd, zodat je jouw stem kunt laten gelden.

 • Module 1
  14 februari – Hogeschool Inholland Amsterdam
  Centraal staat de vraag wat leiderschap voor jou betekent. Experts laten je zien hoe je leiderschap kunt ontwikkelen.
 • Module 2
  20 en 21 maart – Hogeschool Utrecht
  In deze module leer je een pakkend opiniestuk te schrijven. Redacteuren, columnisten en journalisten helpen je hierbij.
 • Module 3
  18 april – Fontys Hogeschool Eindhoven
  In deze module leer je over de kracht van beeld en geluid. Je maakt een audio(visueel) product waarin jouw visie centraal staat.
 • Module 4
  16 mei – Fontys Hogeschool Tilburg
  Deze module draait om macht en gezag. Hoe breng je je boodschap strategisch over? En wat zijn de risico’s?
 • Module 5
  13 juni – Politiek Den Haag
  Je gaat in gesprek met Kamerleden, ambtenaren en lobbyisten. In de middag presenteer je je eindopdracht.

Kosten en vergoeding

Het programma kost 1400 euro. Iedere werkgever heeft hier het nodige opleidingsbudget voor. Je kunt jouw opleidingsbudget inzetten voor deze scholing.

Meer informatie en aanmelden

NU'91 heeft dit programma opgezet met Fontys Hogescholen. Via de speciale webpagina van Fontys kun je extra informatie inwinnen. Je kunt je op deze pagina ook aanmelden.

Wil je ontzettend graag meedoen, maar krijg je de financiering niet rond? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Willem Hopmans Eijkman van NU'91 via w.hopmans-eijkman@nu91.nl.