Programma Traumadagen 2017 bekend

De Traumadagen vinden dit jaar plaats op donderdag 30 november en vrijdag 1 december in de RAI in Amsterdam. Dit jaar worden de Traumadagen georganiseerd in samenwerking met de Orthopaedic Trauma Association (OTA) (USA). Ook dit jaar participeert de LVO twee dagen.

Het programma is voor beide dagen is bekend.

Beide dagen zijn er ontbijtsessies van 7.30 tot 8.30. Tijdens deze sessies wordt casuïstiek besproken en met de aanwezigen op interactieve wijze gekeken naar verschillende behandel methodes. Deze sessies zijn met name waardevol voor differentianten en fellows traumachirurgie. 

Op donderdag 30 november heeft de LVO een apart programma. Topics zijn kindertraumatologie, cruris en acetabulum fracturen, bekkenringfracturen en post-traumatisch afwijkingen en defecten.

Op vrijdag 1 december vindt er een viertal workshops plaats die in de ochtend worden ingeleid door een viertal key note sprekers. Na de lunch is er gelegenheid om aan de workshops deel te nemen.

Workshops

  • Pro-Motion Medical: Complexe tibia fracturen, behandelen met ring fixateur en hexapod systeem
  • Stryker Nederland: Next generation Small Fragment Plating – Try our Distal Radius kit
  • Zimmer Biomet: ALP's Schouder
  • DePuy Synthes: Proximale femurfracturen; biomechanica, wanneer welk implantaat?     

Voor de ontbijtsessies en de workshops op vrijdag moet apart worden ingeschreven via de site van de NVT (zie link onderaan). Je ontvangt hiervoor een apart toegangsbewijs. Er zijn nog plekken beschikbaar.

Er is geen congres waar je zoveel trauma-informatie en hands-on training met traumasets krijgt aangeboden in twee dagen. Dus reden te meer om je snel in te schrijven.

Meer info op: trauma.nl/traumadagen-2017 
Direct inschrijven kan via: nvtcongres.nl