Vers van de pers: OK-Krant nummer 1

In deze kersverse eerste editie van 2021 o.a. aandacht voor:
 
- OK-professionals werken weer op COVID-afdelingen
Operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery medewerkers worden wederom ingezet op de COVID-afdelingen, terwijl eerder is aangegeven dat het niet meer nodig zou zijn’. Dat melden de LVO en NVAM in een gezamenlijke verklaring. De afdelingen en IC liggen vol en de electieve ingrepen zijn weer voor een groot gedeelte afgeschaald. LVO en NVAM geven alle zorgprofessionals een compliment voor de flexibiliteit: ‘Jullie laten weer zien waarvoor jullie staan: de zorg van patiënten’.
 
- OK-personeel niet in eerste vaccinatieronde
De NVAM en LVO laten weten blij te zijn dat de minister heeft besloten dat zorgprofessionals met voorrang vaccinatie krijgen. ‘Helaas zien we momenteel dat de uitgeleverde aantallen vaccinaties voor degene die werken op COVID-afdelingen niet voldoende zijn’, merken zij op. 'Ok-personeel wordt in deze ronde niet meegenomen.' De LVO en NVAM pleiten ervoor dat operatieassistenten en anesthesiemedewerkers op korte termijn wel worden meegenomen in de vaccinatieplanning.
 
- Zorgpersoneel ‘in’ voor vaccineren
Nu het zover is dat er gevaccineerd wordt, blijkt dat zorgprofessionals ‘in’ zijn om zich te laten prikken. Uit diverse peilingen, waaronder van I&O Research, blijkt dat de vaccinatiebereidheid omhoog schiet van zo’n 60 % in december naar 70 % begin deze maand.
 
- Veelgestelde vragen over het coronavaccin
Er is veel behoefte aan deskundige informatie over het coronavaccin. Daarom heeft NU'91 de vragen die het meest gesteld worden voor jou op een rij gezet. Deze vragen zijn beantwoord door experts.
 
De Nederlandse OK-Krant nummer 1 2021 is 15 januari verspreid naar alle OK-afdelingen van ziekenhuizen en privéklinieken in Nederland. Je kunt de krant nu online lezen op Issuu.