Vers van de pers: OK Operationeel nummer 4 2017

In de vaste rubriek Onze OK kijken we mee met Sandra Koopmans van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Sandra is operatieassistent met specialisme orthopedie en kwaliteitsfunctionaris OK. Eén dag in de week is zij kwaliteitsfunctionaris voor de hele OK. Samen met de andere functionaris houdt zij zich o.a. bezig met interne audits, het internationale accreditatieprogramma van het NIAZ Qmentum, safety checks, documentbeheer en het medisch convenant.

Sandra vertelt enthousiast over haar werk en nevenfuncties. Sandra zit ook in de VIM- en Materiaaladviescommissie en is contactpersoon voor de Vereniging Veilige Curatieve Zorg. Ook is zij projectassistent nieuwbouw OK. Het OK-complex van het Wilhelmina Ziekenhuis gaat namelijk verbouwd worden. In januari 2019 starten ze met bouwen. Er komen vier grote OK’s van 50 en twee kleinere OK’s van 38 vierkante meter.

En verder:

- Traumadagen druk bezocht
De Traumadagen 2017 – met een eigen programma van de LVO – werden druk bezocht door operatieassistenten, traumachirurgen en orthopeden. Een verslag van dag één.

- Buisjes bij palatoschisis
Kinderen met een palatoschisis hebben vaak middenoorontsteking. Is het daarom wenselijk om tijdens de palatoplastiek standaard trommelvliesbuisjes te plaatsen?

- Operatieassistent in Zwitserland
Thomas Kerres werkte als operatieassistent in Zwitserland. Hij moest daar erg wennen. En niet alleen aan de oude zusterflat of het eindeloze registreren op de OK.

OK Operationeel verscheen 22 december 2017.