Verschenen: OK-Krant nummer 4

In het nieuwste nummer van De Nederlandse OK-Krant beantwoordt NU'91 prangende vragen van zorgprofessionals. 

De werkdruk voor zorgprofessionals is nog véél hoger dan normaal en ook het ziekteverzuim stijgt. Deze crisis vraagt veel van zorgprofessionals en dat roept vragen op. ‘Want wat mag een werkgever van mij verlangen in dergelijke situaties? NU'91 beantwoordt vragen.

En verder:

- NU’91: Beschermende middelen moeten de hoogste prioriteit hebben
Uit het meldpunt van NU’91, beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden, blijkt dat de beschermende middelen voor zorgprofessionals nog altijd niet op orde zijn. Op veel plekken dreigt een tekort of is zelfs niets meer voorhanden. Hierdoor komt de veiligheid van deze beroepsgroep onnodig in het geding.

- Methode ontwikkelt om tekorten van mondkapjes veilig opnieuw te gebruiken in de strijd tegen het coronavirus
Dagelijks worden in Nederland vele tienduizenden mondneusmaskers (in de volksmond mondkapjes) gebruikt. De COVID-19 pandemie en de snelle verspreiding hiervan heeft geleid tot dreigende tekorten van deze maskers. Een in het Franciscus Gasthuis en Vlietland bedachte methode om disposable mondneusmaskers (3M) te hergebruiken na sterilisatie is bij nader onderzoek door TU Delft-onderzoekers veilig gebleken.

En natuurlijk lees je weer de column van onze vaste columnist Andreas Boender-Vaags (verpleegkundige OLVG Oost Amsterdam op de afdeling MDL)

- En nog veel meer nieuws

Nummer gemist? Je kunt ze teruglezen op Issuu.

De Nederlandse OK-Krant nummer 4 2020: verschijningsdatum 10 april 2020.