Actie plan Werken op OK

De zorg krijgt 320 miljoen euro om de personeelstekorten in 2022 naar nul te reduceren en om de huidige werknemers in de zorg te behouden. Dat zijn mooie geluiden uit Den Haag, maar hoe concreet wordt dit voor ons als medewerkers van de OK? Wie gaat onze belangen vertegenwoordigen in het actieplan 'Werken in de zorg'?

Lid onderwijscommissie LVO

Toe aan verdieping en verbreding als operatieassistent? De Landelijke Vereniging van Operatieassistenten (LVO) is op zoek naar een: Enthousiast lid onderwijscommissie.

 

Teaser: 

Toe aan verdieping en verbreding als operatieassistent? De Landelijke Vereniging van Operatieassistenten (LVO) is op zoek naar een: Enthousiast lid onderwijscommissie.

Organisatie: 
LVO
Functiegebied: 
Operatieassistent

Sessie voor Kwaliteitscoördinatoren op LVO Congres

Kom je ook naar de bijeenkomst voor Kwaliteitsfunctionarissen en Leidinggevenden OK tijdens het LVO Congres?

In oktober 2017 oktober organiseerde de LVO voor de eerste keer een Dag voor Kwaliteitsfunctionarissen op een OKC. Dit was een groot succes. Naast het feit dat deze dag snel was volgeboekt, waren de deelnemers heel positief en enthousiast. Graag willen we bij deze dag alle vakgroepen (BRV, NVAM, NVLO) betrekken. Op die manier willen we de kwaliteitsmensen OK groeperen en van elkaar leren.

Herziening richtlijn Onbedoeld achterblijven operatiemateriaal in de maak

De richtlijn “Onbedoeld achterblijven operatiemateriaal” is aan herziening toe. Vorig jaar heeft al literatuuronderzoek plaatsgevonden en is gekeken naar de herzieningen van deze richtlijn in andere landen. Daaruit is gebleken dat inhoudelijk niet veel zal veranderen (wanneer moet er gecontroleerd worden), maar dat er wel gekeken kan worden naar praktische tools die als hulpmiddel kunnen dienen om de richtlijn nog beter te kunnen implementeren. Er is een werkgroep opgericht en de eerste bijeenkomst zal in februari plaatsvinden.

Pagina's

Abonneren op LVO | Landelijke Vereniging van Operatieassistenten RSS