OK Operationeel nummer 3 is uit

In de vaste rubriek Onze OK kijken we mee met Ali Kaplan van het AMC in Amsterdam. Ali heeft een combibaan. Hij werkt als operatieassistent op de afdeling Cardiothoracale chirurgie en als verpleegkundige op de afdeling Algemene chirurgie. Vorig jaar september is hij afgestudeerd aan de HBO-V Technische stroom. De combibaan bevalt Ali goed. Op de OK komt vooral zijn verpleegkundige ervaring van pas. Op de afdeling is juist zijn technische kennis heel handig.   

Verder in OKO 3 2017: 

Programma PB Dag 2017 bekend

"Vier generaties op een OKC" (de)motiverend?! Dat is het thema van de PB Dag, die plaatsvindt op dinsdag 14 november a.s. bij Olympus Nederland in Leiderdorp.

Het programma is bekend en vind je hieronder.

In de ochtend gaan we op zoek naar de 'energie van iedere generatie' en gaan we in op vragen als Waar krijg jij werkenergie van? Wanneer loopt jouw werkenergie weg? en Welke thema’s zijn voor jullie van belang?
In de middag zijn er workshops. Uiteraard is er ruimte voor eigen inbreng.

Doe mee en maak kans op de Young Professional Award

Ben je een jonge operatieassistent? En heb je een recentelijk je diploma ontvangen? Stuur dan je scriptie of afstudeerproject in en maak kans op de Van Straten Medical Young Professional Award. De uitreiking vindt plaats tijdens het LVO Congres 2018 dat plaatsvindt op 8 en 9 maart.

Iedere ‘Young Professional’ kan zijn of haar afstudeerproject inzenden. Diegenen die in maart of augustus 2017 hun diploma hebben behaald, of die hun diploma in maart 2018 ontvangen, worden van harte uitgenodigd hun scriptie, onderzoek of literatuuronderzoek in te sturen.

Dag voor Kwaliteitscoördinatoren op een OKC

De Commissie Onderwijs van de LVO organiseert op maandag 30 oktober 2017 een gezamenlijke studiedag voor kwaliteitscoördinatoren van de operatieafdeling. Deze studiedag wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal kwaliteitscoördinatoren van een operatiekamercomplex. 

Samen met de kwaliteitscoördinatoren heeft de Commissie Onderwijs een aantrekkelijk programma samengesteld. Wij willen hierbij een start maken om landelijk de kwaliteitscoördinatoren te ondersteunen. De bedoeling is om deze dag jaarlijks te organiseren op een wisselende locatie.   

Ledenraadpleging loonruimteovereenkomst umc’s

Op 28 juni jl. vond overleg plaats tussen centrales van overheidspersoneel en werkgeversorganisatie NFU over de naleving van de loonruimteovereenkomst. Tot heden konden de cao-partijen bij de umc’s daarover geen overeenstemming bereiken. Wel is de NFU met een eindbod gekomen. NU’91 heeft haar leden die werken in een UMC via een brief gevraagd wat zij wat het eindbod van de NFU vinden. Ook duo leden van de LVO die werken in een UMC mogen hun mening geven. 

Pagina's

Abonneren op LVO | Landelijke Vereniging van Operatieassistenten RSS