Draag bij aan standpunt NU'91 t.a.v. onderhandelaarsresultaat PFZW

De ontwikkeling van het nieuwe pensioenstelstel is in volle gang. Vorige maand is een onderhandelaarsresultaat bereikt over de voorgenomen wijzigingen in het Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW). NU'91 is een van de partners in het proces. Via dit bericht brengen we je op de hoogte van de status en krijg je de mogelijkheid je vragen of opmerkingen bij NU'91 neer te leggen.

Man en vrouw met pensioen samen op de bank

Voorgenomen wijziging PFZW

In het licht van de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) zijn de sociale partners aan de pensioentafel van PFZW tot een onderhandelingsresultaat gekomen. In dit resultaat staan afspraken over onder meer de hoogte van de pensioenuitkering, het behoud van koopkracht en bestaanszekerheid, het nabestaandenpensioen en de solidaire premieregeling (SPR).

In december is het resultaat voorgelegd aan aan de leden van de betrokken vakbonden, waaronder NU'91. Begin januari moeten deze vakbonden met een standpunt komen.

Heb jij vragen of opmerkingen? Tot 3 januari 2024 kun je deze neerleggen bij Bob van der Wal (onderhandelaar) of Chris de Kruyf (bestuurssecretaris) van NU'91.

Toelichting onderhandelaarsresultaat

Om het onderhandelaarsresultaat toe te lichten, organiseerde NU'91 onlangs twee webinars (met overigens identieke inhoud), die je hieronder kunt terugkijken. De webinars waren bedoeld voor leden die aangesloten zijn bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Het traject voor ABP volgt op een later tijdstip.

Tijdens de webinars gaf NU'91 onderhandelaar Bob van der Wal tekst en uitleg. Ook was er ruimte voor vragen over het onderwerp. Ter voorbereiding waren via Google Drive van NU'91 een aantal begeleidende documenten beschikbaar gesteld. Na afloop werd de Powerpoint presentatie naar de deelnemers toegestuurd.

 

Webinar 4 december 2023

 

Webinar 6 december 2023

 

Hoe nu verder?

Op dit moment inventariseert NU’91 de meningen van haar leden door middel van een peiling. Begin januari 2024 neemt NU’91 een besluit over het nú voorliggende onderhandelaarsresultaat.

Vragen of opmerkingen?

Heb jij als lid van de LVO ook vragen of opmerkingen over het onderhandelaarsresultaat, dan kun je vóór 3 januari 2024 een e-mail sturen naar een van de volgende personen:

Laat je stem horen, en draag bij aan de toekomst van ons pensioenstelsel.