LVO thema-avond: endoscopische chirurgie

Op woensdag 22 mei 2024 is het zover: dan organiseren wij onze eerste thema-avond! Deze eerste avond staat in het teken van endoscopische chirurgie. Tijdens een informele bijeenkomst zullen experts op het vakgebied een boeiende presentatie verzorgen. Ook kun je (via het aanmeldformulier) een boek bestellen met maar liefst 25% korting. Mis het niet, en meld je nu aan; het aantal plaatsen is beperkt.

Endoscopische chirurgie

Vooraanstaande sprekers

Tijdens de thema-avond over endoscopische chirurgie kun je jezelf laten inspireren door een aantal experts in hun vakgebied.

Ivo Broerders over robotchirurgie

De hoofdspreker is Ivo Broeders. Ivo geeft leiding aan het Meander Expertisecentrum Diafragmachirurgie en aan het Meander Centrum voor Artificiële Intelligentie. In 2000 introduceerde Ivo robotchirurgie in de Nederlandse operatiekamers. Hij gebruikt deze techniek inmiddels al ruim 20 jaar voor endoscopische operaties aan het middenrif. Ivo zet de robot in bij grote middenrifbreuken en bij mensen die al eerder aan het middenrif geopereerd zijn. De robot helpt hem om de hoogst mogelijke kwaliteit van opereren te halen.

Simon Baltus over kunstmatige intelligentie

Onderzoeker (PHD) Simon Baltus vertelt ons over de rol van Kunstmatige Intelligentie (AI) in de operatiekamer.

Amar Sheombar over complicaties en de rol van de operatieassistent

Anesthesist Amar Sheombar geeft een presentatie over complicaties bij scopische chirurgie; wat gebeurt er bij de patiënt, en hoe kan de operatieassistent hierbij helpen?

Profiteer van 25% korting op boek

Ivo Broeders is mede-auteur van het nieuw verschenen boek 'The Technical Principles of Endoscopical Surgery'. Dit boek is geschreven voor alle medewerkers in de gezondheidszorg die direct of indirect betrokken zijn bij endoscopische chirurgie, van chirurgen tot OK-assistenten en verpleegkundigen, en van Techmed-studenten en OK-managers tot sterilisatiespecialisten. Het boek behandelt uitgebreid chirurgisch instrumentarium, hardware voor endoscopische chirurgie en de chirurgische werkomgeving.

 

 

Boek Technical Principles of Endoscopic Surgery

Dankzij sponsoring van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum kunnen wij het boek met maar liefst 25% korting aanbieden aan alle deelnemers van de thema-avond. Hierdoor is de prijs van het boek geen 145,00 maar slechts 108,75 euro.

Je kunt het boek met korting bestellen via het aanmeldformulier voor de thema-avond. De factuur voor het boek ontvang je van Bohn Stafleu van Loghum. Het boek wordt op 22 mei 2024 tijdens de thema-avond uitgereikt. Een unieke kans, die je eigenlijk niet mag missen.

Praktische informatie

Datum en tijd

De avond begint op woensdag 22 mei 2024 om 18.00 uur met een inloop, waarbij we lekkere broodjes serveren. Het programma eindigt om 21.00 uur.

Locatie en route

We ontvangen je graag in het prachtige pand van de sponsor van deze avond:

Bohn Stafleu van Loghum
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Plattegrond en routebeschrijving

Route Openbaar vervoer

Vanaf NS-station Houten met de bus

 • Er vertrekken regelmatig bussen vanaf NS station Houten;
 • Deze bussen vertrekken vanaf de halte Molenzoom, (achter de Albert Heijn);
 • Neem lijn 45, 47, 48 of 49 tot de halte Molenzoom;
 • Steek de weg over;
 • Loop over het tegelpaadje door tot je rechts het gebouw ziet;
 • De entree is goed herkenbaar aan het logo erboven (BohnStafleu van Loghum).

Vanaf NS-station Houten lopend

 • Vanaf het station Houten kun je het pand van Bohn Stafleu van Loghum in 10 tot 15 minuten wandelend bereiken;
 • Je loopt parallel aan het spoor richting de “Molenzoom”, met de Albert Hein aan je linkerhand;
 • Aangekomen bij de rotonde ga je naar rechts, de ‘Molenzoom’ loop je uit tot de laatste gebouwen aan de linkerkant;
 • Hier ga je links de parkeerplaats op;
 • Loop door tot je rechts het gebouw ziet;
 • De entree is goed herkenbaar aan het logo erboven (BohnStafleu van Loghum).

Deelnemersbijdrage

Voor de organisatie van deze inspirerende avond vragen een kleine bijdrage van 25,00 euro voor leden en 30,00 euro voor niet-leden. De factuur hiervoor ontvang je na aanmelding van de LVO.

Accreditatie

Voor deelname aan de thema-avond wordt accreditatie aangevraagd. Dat betekent dat het je punten kan opleveren voor je portfolio in het LVO Kwaliteitsregister. Toch weer mooi meegenomen!

Zodra het aantal punten bekend is, wordt dat hier vermeld. Tevens vind je de thema-avond vanaf dat moment in ons scholingsaanbod, waar je het met één druk op de knop kunt toevoegen aan je portfolio.

Online aanmelden

Je kunt jezelf aanmelden via het online aanmeldformulier. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er op tijd bij!

 

Ja, ik ben erbij!

 

Poster thema-avond endoscopische chirurgie