Accreditatie

Operatieassistenten kunnen met scholingen en activiteiten accreditatiepunten verdienen voor in hun portfolio. Ziekenhuizen en medische firma’s kunnen daarom accreditatie aanvragen voor hun scholingsaanbod. Op deze pagina lees je er meer over.

Wat is accreditatie?

Een accreditatie is een soort kwaliteitsstempel, een keurmerk. Een gezaghebbende instantie verleent dit keurmerk (de accreditatie) aan producten, processen of diensten die voldoen aan bepaalde kwaliteitsstandaarden. Ook scholingen kunnen geaccrediteerd worden.

 

Stempel als kwaliteitskeurmerk voor accreditatie van scholingen

Hoe vraag je als aanbieder van scholingen accreditatie aan?

Iedereen die een bij- of nascholing organiseert voor operatieassistenten, kan bij de Accreditatieraad van de LVO accreditatie aanvragen. Na het beoordelen van de kwaliteit, de duur van de scholing en een evaluatie, dient de Accreditatieraad accreditatiepunten toe. De geldigheid van de accreditaties bedraagt een jaar.

Eenmalige accreditatie

Bied je een scholing aan en ben je benieuwd of deze in aanmerking komt voor accreditatie in het Kwaliteitsregister? Laat deze dan beoordelen door de commissie.

INDIENEN

Instellingsaccreditatie

Ben je een ziekenhuis of instelling die regelmatig een bij- of nascholing organiseert, dan kan het interessant zijn om een instellingsaccreditatie aan te vragen.

AANVRAGEN

Hoe weet je als operatieassistent welke scholingen geaccrediteerd zijn?

Op de pagina Scholingsaanbod worden alle scholingen met toegekende accreditatiepunten vermeld. De scholingen die je hebt gevolgd, kun je hier eenvoudig toevoegen aan je persoonlijke portfolio.

Scholingen die niet worden vermeld, hebben geen accreditatie aangevraagd bij de LVO.