Enquête onbedoeld achterblijven operatiemateriaal

Als operatieassistent speel je een cruciale rol in het leveren van kwalitatieve en veilige zorg op de operatiekamer. Om ervoor te zorgen dat we up-to-date blijven en ons werk continu verbeteren, willen we graag jouw input voor de herziening van de Richtlijn Achterblijven Onbedoeld Operatiemateriaal. Je kunt anoniem je bijdrage leveren via een korte, online vragenlijst. (foto: Dave Rietbergen)

Instrument tijdens operatie

Waar gaat het over?

De Richtlijn Perioperatief Traject vormt een essentieel kader voor de kwaliteit en veiligheid tijdens interventies met anesthesiologische zorg. Eén van de stappen uit deze richtlijn, stap 8: Einde procedure, benadrukt het belang van een zorgvuldige sign-out op de operatiekamer, inclusief een telling van operatiematerialen.

Stap 8 wordt ondersteund door de Richtlijn Onbedoeld Achterblijven Operatiemateriaal, die ongeveer tien jaar geleden door de LVO is samengesteld. Inmiddels is de richtlijn toe aan een herziening. Dit doen we samen met het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten en met een multidisciplinaire richtlijnwerkgroep van alle snijdende specialismen.

Waarom jouw input?

Als Kennisinstituut, richtlijnwerkgroep en LVO willen we jou graag bij deze herziening betrekken. Jouw ervaring en ideeën geven ons namelijk een waardevol inzicht in hoe operatiemateriaal in de praktijk geteld en gecontroleerd wordt.

Hoe kun je meedoen?

Wij stellen het zeer op prijs als je een paar minuten de tijd wilt nemen om - anoniem - onze enquête in te vullen. Samen werken we op deze manier aan een verbeterde richtlijn, die naadloos aansluit bij de dagelijkse praktijk op de operatiekamer.

 

Ja, ik doe mee aan de enquete

 

Dank je wel voor je betrokkenheid bij het waarborgen van veilige en hoogwaardige zorg.

Samen maken we het verschil!