Jeffrey Lemmers over Simulation Based Learning tijdens Studentendag

Op dinsdag 3 oktober 2023 organiseert de LVO haar jaarlijkse Praktijkbegeleiders-, Werkbegeleiders- en Studentendag. Een van de sprekers is Jeffrey Lemmers. Hij vertelt over de manier waarop Extended Reality (XR) het onderwijs voor de nieuwe generatie steeds praktischer maakt. Hieronder alvast een korte inleiding door Jeffrey zelf; mis het niet en meld je aan voor deze inspirerende dag!

Jeffrey Lemmers, spreker tijdens PB-/WB-/Studentendag 2023

XR - Simulation Based Learning

De wijze waarop studenten en medewerkers leren is aanzienlijk veranderd. Waar wij het vroeger moesten doen met boeken, leert generatie Z door middel van multi-stimuli (beeld, geluid, gevoel enzovoort), en dat op een hoog tempo.
Simulatie-onderwijs is daarbij een vorm die erg passend is bij de nieuwe generatie in het theoretisch, maar vooral ook het praktisch onderwijs. Zeker nu, met de komst van Extended Reality, is dit een hele interessante manier van opleiden.

Door de inzet van fysiek en digitaal simulatie-onderwijs is het leren van stappen, het verkrijgen van inzicht en het verankeren van gedrag een stuk makkelijker uit te voeren. Te denken valt aan individuele scenario's of interprofessionele teamtrainingen.

En moet je daarvoor altijd op locatie zijn? Nee hoor, door de komst van Extended Reality is het niet altijd meer nodig om op locatie bepaalde processen en gedragingen aan te leren. Hierdoor kan bijvoorbeeld ook thuis een ingreep worden voorbereid.

Extended Reality of Simulation Based Learning middels een VR-bril

Extended Reality of Simulation Based Learning middels een VR-bril

 

Maar hoe doe je dit, wat heb je als student en/of werkbegeleider nodig en hoe creëer je een juiste mix?

Ik hoop dat je na de presentatie met denkstof en genoeg bagage naar huis gaat om dit binnen de eigen instelling bespreekbaar te maken... en misschien zelfs op te tuigen!

Reclamezuil met poster van Praktijkbegeleiders-, Werkbegeleiders- en Studentendag 2023

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de PB-/WB-/Studentendag 2023 vind je op onze evenementenpagina.

Je kunt jezelf ook al direct aanmelden via een online formulier. Na het versturen ontvang je via e-mail een bevestiging. Vervolgens sturen wij je een factuur. Na betaling is je aanmelding definitief.

Ben je LVO lid? Dan kost deze leerzame dag €75,-
Indien je (nog) geen lid bent zijn de kosten voor inschrijving € 100,-

Let op! De aanmelding sluit op; 10 september 2023. En vol is vol!