Korien Wennink tijdens Studentendag over de kracht van de werkbegeleider

Op 1 oktober 2024 organiseert de LVO weer de jaarlijkse Praktijkbegeleiders-, Werkbegeleiders- en Studentendag. Een van onze sprekers is Korien Wennink. Korien vertelt over een poster die zij ontwikkelde, met 7 didactische principes die een werkbegeleider kan inzetten om het brein optimaal te trainen. Hieronder alvast een korte inleiding door Korien zelf. Enthousiast geworden? Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt! (foto: Ivonne Zijp)

Korien Wennink op de werkvloer

Flexibel brein

De zorg van nu ontwikkelt zich razendsnel en als beroepsprofessional moet je daarom op-en-top flexibel zijn. Je moet continu kunnen meebewegen en dit vraagt om een flexibel brein, ook wel cognitieve flexibiliteit genoemd. Deze presentatie is voor iedereen die met opleiden te maken heeft: werkbegeleiders, studenten én praktijkopleiders.

Over Korien

Mijn naam is Korien Wennink en ik ben als docent en coördinator verbonden aan Hogeschool Saxion. Van origine ben ik operatieassistent en daarnaast ben ik jarenlang praktijkopleider geweest.

Korien Wennink tijdens banenmarkt

Voor mijn masteropleiding heb ik onderzoek gedaan naar het versterken van cognitieve flexibiliteit. Hoe werkt leren in de hersenen en hoe kun je het brein (van studenten) zo flexibel mogelijk maken en behouden?

Wil je meer over mij weten, lees dan dit leuke interview uit Operationeel »

Praktische poster

Speciaal voor de werkbegeleider heb ik een poster ontwikkeld die kan helpen bij de begeleiding van studenten op de werkvloer. Tijdens de presentatie kun je kennismaken met de poster, waarbij ik je meeneem in zeven didactische principes die een werkbegeleider kan inzetten. Juist het combineren van alle principes zorgt voor een optimale breintraining waarbij kennis en vaardigheden optimaal worden opgeslagen in het brein én waarbij aangeleerd wordt om deze kennis en vaardigheden aan te passen wanneer dit nodig is. Hoewel de principes wellicht niet helemaal nieuw zijn, hoop ik een aantal zinvolle tips en inzichten te kunnen geven, zodat er nog meer uit de begeleiding gehaald kan worden.


Terugblik Studentendag 2023

Bekijk hieronder een terugblik op de zeer succesvolle PB-/WB-/Studentendag van 2023.

 

 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de PB-/WB-/Studentendag 2024 en het programma vind je op onze evenementenpagina.

Je kunt jezelf ook al direct aanmelden via een online formulier. Na het versturen ontvang je via e-mail een bevestiging. Vervolgens sturen wij je een factuur. Na betaling is je aanmelding definitief.

Ben je LVO lid? Dan kost deze leerzame dag €100,-
Indien je (nog) geen lid bent zijn de kosten voor inschrijving € 125,-

Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, en de aanmeldingen stromen binnen; vol is vol!