Kwaliteitsdag OK 2024: Erik van der Garde over 3D technologie in jouw OK

Op donderdag 7 maart 2024 organiseren wij de Kwaliteitsdag OK met als thema is 'Kwaliteit in de toekomst'. Een van de sprekers is Erik van der Garde, directeur van Oceanz 3D Medical Models. Erik vertelt hoe 3D-technologie een enorme boost kan geven aan kostenbesparing, zorg op maat en duurzaamheid. Leuke bijkomstigheid: als je jezelf aanmeldt voor de Kwaliteitsdag OK, kun je óók gebruikmaken van de beursvloer én de slotpresentatie van het LVO Congres 2024 bijwonen. Reden genoeg om je direct aan te melden! (foto: Oceanz)

Erik van der Garde van Oceanz 3D Printing

3D technologie in jouw OK

"3D technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Misschien maakt nog niet elke ziekenhuis veel gebruik van de techniek, maar dat verandert snel. Want door deze technieken krijgen de patiënten een zorg op maat. De medische hulpmiddelen worden aangepast aan de patiënt en de ingreep die moet worden gedaan. Dat levert niet alleen een betere zorg op voor die patiënt, maar is ook nog eens substantieel goedkoper voor het ziekenhuis. En levert dus een concrete bijdrage aan het reduceren van de zorgkosten.

Maar hoe komt een 3D geprint model op de OK? Wie zijn daar allemaal bij betrokken? En welke effect heeft die 3D technologie op het ziekenhuis?  

Tijdens de presentatie maken we een rondgang langs de betrokkenen, enkele toepassingen, de MDR wetgeving en een blik op de toekomst. Want de 3D technologie kan bijvoorbeeld ook een bijdrage leveren aan een groenere OK."

 

 

Erik van der Garde

"Erik van der Garde is de algemeen directeur van Oceanz 3D Medical Models en al vanaf 2013 actief in de ‘3D printwereld’. Door de jaren heen heeft de focus altijd gelegen op de kwaliteit van de producten en processen. ‘Met de benen’ op de grond, om ook écht waar te maken wat we beloven. Goed luisteren naar iedereen in die betrokken is bij de totstandkoming van het medisch hulpmiddel is daarbij ‘een must’. Van patiënt tot OK-gebruiker."


Kwaliteitsdag OK 2024

De Kwaliteitsdag OK 2024 vindt plaats in het prachtige Gooiland in Hilversum. Het thema is ‘Kwaliteit in de toekomst’. Het evenement is bedoeld voor alle kwaliteitsmedewerkers in de zorg, en loopt parallel aan het LVO Congres 2024. Als je jezelf aanmeldt voor de Kwaliteitsdag, kun je ook gebruikmaken van de beursvloer én de slotpresentatie van het congres bijwonen ('Zorg voor het klimaat' door Maurice Middendorp, Meteoroloog RTL/Buienradar).

Bekijk het volledige programma van de Kwaliteitsdag »

Kwaliteitsdag OK

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de Kwaliteitsdag OK 2024, inclusief uitgebreid programma, vind je op onze evenementenpagina.

Meld je snel aan en reserveer 7 en 8 maart 2023 alvast in je agenda!

 

Ja, ik meld me aan!