LVO Congres 2024: Annabel Groenenberg over hologramgeleide chirurgie

Vandaag maken we weer een nieuwe spreker van het LVO Congres 2024 bekend: Annabel Groenenberg. Annabel doet baanbrekend onderzoek naar hologramgeleide chirurgie, waarbij de chirurg via een augmented reality bril gebruik maakt van een 3D beeld. Heb je jezelf nog niet aangemeld voor het congres? Doe dat dan snel; de vroegboekkorting geldt nog tot en met 9 januari 2024!

Annabel Groenenberg

Hologramgeleide chirurgie

"Huidige medische scans, die op een tweedimensionaal scherm worden weergegeven, hebben een kloof met de werkelijke driedimensionale patiëntensituatie. De chirurg moet hierdoor constant een vertaalslag maken, wordt gedwongen buiten het werkveld te kijken voor informatie en heeft vaak extra peroperatieve beeldvorming nodig, waar straling voor nodig is.

Om deze tekortkomingen op te lossen, hebben wij de Augmented Reality for Clinical Understanding and Surgery (ARCUS) software ontwikkeld, welke gebruikt kan worden op een augmented reality bril. Deze software herkent automatisch een lichaamsdeel van een patiënt en projecteert daar dan, zonder gebruik van markers, een driedimensionaal hologram overheen van de interne anatomie van de patiënt. Hierdoor krijgt de chirurg een soort “rontgenvisie”. Deze oplossing moet beter inzicht geven in de patiëntspecifieke situatie, zorgen voor minder straling en een snellere operatietijd."

 

 

Over Annabel Groenenberg

"Ik ben technisch geneeskundige en doe promotieonderzoek naar hologramgeleide chirurgie in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis."


LVO Congres 2024

Het LVO congres 2024 vindt plaats in het prachtige Gooiland in Hilversum. Het thema is ‘Reis naar de toekomst’. Vooraanstaande zorgprofessionals vertellen over de innovaties in hun vakgebied. Ook delen zij hun visie op de Green Deal. Al met al een super inspirerend evenement dat je niet mag missen; niet alleen interessant voor operatieassistenten, maar ook voor alle andere zorgprofessionals!

Robot op poster van LVO Congres 2024

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het LVO Congres 2024, inclusief uitgebreid programma, vind je op onze evenementenpagina.

Meld je snel aan, profiteer nog van de vroegboekkorting, en reserveer 7 en 8 maart 2023 alvast in je agenda!

 

Ja, ik meld me aan!