LVO Congres 2024: Frederike Grimme over 'Less is More' in longchirurgie

Het is je vast niet ontgaan, binnenkort organiseren wij weer het LVO Congres! Een van de sprekers is Frederike Grimme. Zij vertelt over longchirurgie, een vakgebied dat - vanwege de vergrijzing - steeds belangrijker zal worden komende jaren. Hieronder alvast een korte introductie door Frederike zelf. Jij komt toch ook? Twijfel niet, meld je aan en profiteer nog van de vroegboekkorting!

Frederike Grimme

Longchirurgie; less is more (for more)

"In 2030 groeit de Nederlandse bevolking naar 18,5 miljoen inwoners. Een kwart van deze inwoners is ouder dan 65 jaar. Met de toename van oudere bevolking zal de zorgvraag toenemen en het aantal mensen met longkanker of longaandoeningen stijgen.

Hoe kunnen we onze (operatieve) zorg zo effectief en efficiënt mogelijk inzetten? Welke rol spelen nieuwe technieken en welke rol kan het operatieteam hierin innemen? Tijdens mijn presentatie probeer ik een antwoord te geven op deze belangrijke vragen."

Frederike Grimme

"Na het afronden van mijn opleiding tot chirurg in Rijnstate Arnhem en Radboudumc Nijmegen, ben ik sinds 2019 in Friesland werkzaam.

Graag deel ik met jullie mijn passie voor de longchirurgie."


LVO Congres 2024

Het LVO congres 2024 vindt plaats in het prachtige Gooiland in Hilversum. Het thema is ‘Reis naar de toekomst’. Vooraanstaande zorgprofessionals vertellen over de innovaties in hun vakgebied. Ook delen zij hun visie op de Green Deal. Al met al een super inspirerend evenement dat je niet mag missen; niet alleen interessant voor operatieassistenten, maar ook voor alle andere zorgprofessionals!

Robot op poster van LVO Congres 2024

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het LVO Congres 2024, inclusief uitgebreid programma, vind je op onze evenementenpagina.

Meld je snel aan, profiteer nog van de vroegboekkorting, en reserveer 7 en 8 maart 2023 alvast in je agenda!

 

Ja, ik meld me aan!