LVO Congres 2024: Joost van der Sijp over échte circulaire stromen

Wist je dat de zorgsector verantwoordelijk is voor zo'n 7% van de totale CO2-uitstoot in Nederland? Er wordt veel met wegwerpmateriaal gewerkt, dat na gebruik meestal wordt verbrand. Joost van der Sijp, chirurg-oncoloog en oprichter van GreenCycl, is ervan overtuigd dat we volledig circulair kunnen werken. Hoe, dat vertelt hij ons tijdens het LVO-Congres 2024. Meld je aan en laat je inspireren!  (foto: MG Fotografie / Michel Groen)

Joost van der Sijp

Hospital mining, hoe en waarom?

"Het ophalen en verwerken van grondstoffen uit de zorg is een hele opgave. Maar wel een van de belangrijkste manieren om de CO2 uitstoot te verminderen. De achtergronden en de weg ernaartoe zal ik tijdens mijn presentatie belichten. Ook zal ik vertellen wat we met de opgehaalde materialen kunnen doen, en welke partijen van belang zijn om een en ander te borgen. Ik zal laten zien dat dit daadwerkelijk tot een CO2-besparing zal leiden en dat we échte circulaire stromen kunnen bewerkstelligen."

 

 

Over Joost van der Sijp

Joost van der Sijp is chirurg-oncoloog, 65 jaar, en actief als bestuurder en medeoprichter van GreenCycl, een organisatie die circulaire, economisch interessante oplossingen voor de zorg ontwikkelt.


LVO Congres 2024

Het LVO congres 2024 vindt plaats in het prachtige Gooiland in Hilversum. Het thema is ‘Reis naar de toekomst’. Vooraanstaande zorgprofessionals vertellen over de innovaties in hun vakgebied. Ook delen zij hun visie op de Green Deal. Al met al een super inspirerend evenement dat je niet mag missen; niet alleen interessant voor operatieassistenten, maar ook voor alle andere zorgprofessionals!

LVO Congres 2024

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het LVO Congres 2024, inclusief uitgebreid programma, vind je op onze evenementenpagina.

Meld je snel aan en reserveer 7 en 8 maart 2023 alvast in je agenda!

 

Ja, ik meld me aan!