LVO Congres 2024: Joris Jaspers over technische ontwikkelingen, nu en in de toekomst

Hoe kunnen logistieke robots ons helpen? Wat zijn de nieuwste operatierobots op de markt? En hoe ziet een toekomst met autonome robots eruit? Vragen waarop Joris Jaspers (UMC Utrecht) ons tijdens het LVO Congres 2024 antwoord gaat geven. Joris is een innovator in hart en nieren: enthousiast, gedreven, betrokken en altijd op zoek naar uitdagingen. Zorg dat je erbij bent en meld je aan!

Joris Jaspers

Technologische ontwikkelingen op de OK, nu en in de toekomst

"In deze presentatie zal ik ingaan op recente technologische ontwikkelingen en de onderzoeken of pilots die ermee zijn uitgevoerd op de OK. Dit kunnen eenvoudige hulpmiddelen zijn, die je gewoon kunt kopen en gebruiken, tot meer complexe sensor- en robotica-oplossingen. Enkele voorbeelden die ik zal benoemen, van eenvoudig tot complex:

  • Ergonomische hulpmiddelen (bijvoorbeeld om patiënten te keren of instrumenten te hanteren);
  • Exoskeletten;
  • Rij-hulpmiddelen (voor zware apparatuur);
  • Logistieke robots;
  • De nieuwste operatierobots.

Verder zal ik een kijkje geven in de toekomst van technologische ontwikkelingen en trends in de maatschappij, die mogelijk ook zullen doordringen naar de OK. Van trend richting opereren zonder snijden en autonome robots.

Tot slot zal ik ingaan op de rol van OK-assistenten bij innovatie- en co-creatietrajecten."

Joris Jaspers

"Joris Jaspers is opgeleid als werktuigbouwkundig ingenieur aan de TU Delft en zijn hele werkzame leven actief in academische ziekenhuizen. Hij werkt samen met artsen, verpleegkundigen en OK-assistenten aan technologische vernieuwingen voor de ziekenhuiszorg.

Hierbij betrekken Joris en zijn team al snel bedrijven, zodat de ontwikkelingen vanuit het UMC Utrecht ook daadwerkelijk de markt op kunnen, en zo ook andere ziekenhuizen kunnen bereiken. Ter illustratie: Joris is een tijdje betrokken geweest bij een startup die alternatieven voor robotchirurgie naar de markt wilde brengen.

Joris is ook onderzoeker arbeidsbesparende technologie. Hij onderzoekt hoe de technologie zorgprofessionals kan ondersteunen, zodat zij zich kunnen concentreren op de patiëntenzorg en alles eromheen. Hierbij worden administratie, logistiek en fysiek zware taken zoveel mogelijk met technologie ondersteund of overgenomen."


LVO Congres 2024

Het LVO congres 2024 vindt plaats in het prachtige Gooiland in Hilversum. Het thema is ‘Reis naar de toekomst’. Vooraanstaande zorgprofessionals vertellen over de innovaties in hun vakgebied. Ook delen zij hun visie op de Green Deal. Al met al een super inspirerend evenement dat je niet mag missen; niet alleen interessant voor operatieassistenten, maar ook voor alle andere zorgprofessionals!

Robot op poster van LVO Congres 2024

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het LVO Congres 2024, inclusief uitgebreid programma, vind je op onze evenementenpagina.

Meld je snel aan en reserveer 7 en 8 maart 2023 alvast in je agenda!

 

Ja, ik meld me aan!