LVO Congres en Kwaliteitsdag OK: RTL-weerman Maurice Middendorp over zorg voor het klimaat

Wist jij dat het klimaat invloed heeft op onze gezondheid? En dat klimaatverandering leidt tot toenemende druk op de zorg? Maurice Middendorp, meteoroloog bij Buienradar en RTL Weer, vertelt ons er alles over tijdens het LVO Congres en de Kwaliteitsdag OK. Heb jij je al aangemeld? Doe dat nog snel, want over minder dan 3 weken is het al zover!

Maurice Middendorp

Zorg voor klimaat; wat is de impact van klimaatverandering op onze gezondheid?

"Het weer wordt wereldwijd steeds extremer: hittegolven, wateroverlast en enorme bosbranden. In Nederland breken de weerrecords bijna net zo snel als de wolkenformaties veranderen. Maar wat is het verschil tussen weer en klimaat? En wat staat ons nog te wachten?

Het veranderende klimaat heeft in ieder geval grote impact op planten en dieren, maar ook op onze eigen gezondheid. Door klimaatverandering neemt de druk op de zorg toe. Wat doet de gezondheidssector om klimaatverandering te voorkomen? Ontdek hoe we samen zorgen voor een gezond klimaat."

Over Maurice Middendorp

Maurice Middendorp, meteoroloog bij Buienradar en RTL Weer, brengt het weerbericht inmiddels al 10 jaar in jouw huiskamer. Maar zijn passie gaat verder dan wolken, zon en regen. Het veranderende klimaat houdt hem bezig. Als afgestudeerd meteoroloog van de Wageningen Universiteit begrijpt hij de impact van klimaatverandering. Eerder werkte hij ook als luchtvaartmeteoroloog bij defensie. Nu deelt hij niet alleen het weerbericht, maar ook zijn zorgen over onze planeet.


LVO Congres en Kwaliteitsdag OK

Het LVO congres en de Kwaliteitsdag OK vinden plaats in het prachtige Gooiland in Hilversum. Vooraanstaande zorgprofessionals vertellen over de innovaties in hun vakgebied. Ook delen zij hun visie op de Green Deal. Al met al een super inspirerend evenement dat je niet mag missen; niet alleen interessant voor operatieassistenten, maar ook voor alle andere zorgprofessionals!

Info en aanmelden LVO Congres

Het thema van het LVO Congres is 'Reis naar de toekomst'.

Robot op poster van LVO Congres 2024

Meer informatie over het congres, inclusief uitgebreid programma, vind je op onze evenementenpagina.

Meld je snel aan en reserveer 7 en 8 maart 2023 alvast in je agenda!

 

Ja, ik meld me aan!


Info en aanmelden Kwaliteitsdag OK

Het thema van de Kwaliteitsdag OK is 'Kwaliteit in de toekomst'.

Kwaliteitsdag OK

Meer informatie over de Kwaliteitsdag OK 2024, inclusief uitgebreid programma, vind je op onze evenementenpagina.

Meld je snel aan en reserveer 7 maart 2023 alvast in je agenda!

 

Ja, ik meld me aan!