Monique Pommerel en Rosa Veldhoen tijdens Studentendag over Virtual Reality

Nog minder dan 2 weken, en dan is het zover: de LVO Studentendag! Vandaag introduceren we weer twee sprekers, namelijk Monique Pommerel en Rosa Veldhoen. Zij komen ons vertellen hoe je met Virtual Reality kunt leren een operatiekamer bedrijfsklaar te maken voor een sectio. Heb jij je al aangemeld voor deze inspirerende dag op 1 oktober? Doe het snel, want er zijn nog maar zo'n 15 plekken beschikbaar!

Virtual Reality

Virtual Reality (VR) biedt unieke mogelijkheden voor realistische en veilige leerervaringen in de zorg. Door middel van 360° beeldmateriaal en speciale software kunnen studenten (complexe) situaties oefenen en hun betrokkenheid vergroten. 

Amsterdam UMC heeft VR geïntegreerd in het praktijkonderwijs voor diverse zorgprofessionals, waaronder verpleegkundigen en operatieassistenten.

Virtual Reality

Rosa Veldhoen, stafadviseur opleiden en ontwikkelen, is een van de drijvende krachten achter deze ontwikkeling. Geïnspireerd door haar eindstuk voor de master HGZO heeft ze samen met de praktijkopleiders van de operatieassistenten, Devinia Keereweer en Monique Pommerel, een VR-scenario voor een sectio caesarea ontwikkeld. Dit scenario is speciaal bedoeld voor operatieassistenten in opleiding. De OA i.o. doorloopt de stappen tot aan de incisie. Idee hierachter is dat dit een versnelling in het praktijkleren kan geven.

In een boeiende presentatie delen Rosa en Monique hun ervaringen en leerpunten tijdens de ontwikkeling van dit VR-scenario. Ze gaan in op:

  • Het belang van een helder leerdoel: Hoe zorg je ervoor dat de VR-ervaring aansluit bij de specifieke behoeften van de student?
  • De tijdinvestering: Hoeveel tijd is er nodig voor het ontwikkelen en implementeren van een VR-scenario? En is dat het allemaal waard?
  • De ervaringen van de studenten: Wat vinden operatieassistenten in opleiding van deze nieuwe leermethode?

Aan de hand van concrete voorbeelden laten ze zien hoe VR een waardevolle aanvulling kan zijn op het traditionele onderwijs in de zorg.

Virtual Reality

Terugblik Studentendag 2023

Bekijk hieronder een terugblik op de zeer succesvolle PB-/WB-/Studentendag van 2023.

 

 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de PB-/WB-/Studentendag 2024 en het programma vind je op onze evenementenpagina.

Je kunt jezelf ook al direct aanmelden via een online formulier. Na het versturen ontvang je via e-mail een bevestiging. Vervolgens sturen wij je een factuur. Na betaling is je aanmelding definitief.

Ben je LVO lid? Dan kost deze leerzame dag €100,-
Indien je (nog) geen lid bent zijn de kosten voor inschrijving € 125,-

Let op: Er nog maar zo'n 15 plaatsen beschikbaar, dus wacht niet langer; vol is vol!