NU'91 naar rechter voor duidelijkheid over vergoeding bereikbaarheidsdiensten

De bonden CNV, NU'91, FNV en FBZ stappen, samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), naar de kantonrechter om meer duidelijkheid te krijgen over de vergoeding voor bereikbaarheidsdiensten. Dit besluit komt na signalen uit ziekenhuizen, waaruit zou blijken dat werkgevers bereikbaarheidsdiensten willen vervangen door consignatiediensten met een lagere vergoeding. (foto: Sora Shimazaki via Pexels)

Rechter

In strijd met afspraken

De bonden en de NVZ vinden dat deze verschuiving niet strookt met de gemaakte cao-afspraken. Zij hebben daarom besloten om samen naar een oplossing te zoeken. Een kantonrechter zal de kwestie beoordelen.

Hoe is dit in jouw ziekenhuis?

Is de omzetting van de bereikbaarheids-, aanwezigheids- en consignatiediensten (BAC-diensten) in jouw ziekenhuis al ingevoerd, of gebeurt dat binnenkort? Dan is het advies je werkgever te vragen deze terug te draaien, of te wachten tot de procedure is afgerond.

Meer informatie en vragen

Meer details over deze zaak lees je in het bericht op de website van NU'91.

We houden je vanzelfsprekend op de hoogte van de voortgang. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Hubert Vankan, cao-onderhandelaar namens NU'91, via e-mailadres h.vankan@nu91.nl.