NU'91 zet in op inflatiecorrectie van 10% voor gehele zorgsector

De salarissen van medewerkers in de UMC’s gaan dit jaar met 10% omhoog. Dat is het resultaat van de onderhandelingen afgelopen maanden, waarbij NU'91, de NFU en de bonden betrokken waren. De volgende stap is dat NU'91 inzet op een soortgelijke inflatiecorrectie van 10% voor álle verpleegkundigen en verzorgenden.

Blokjes van hout met de letters CAO

Salarissen UMC's 10% omhoog

De salarissen van de medewerkers in de UMC’s gaan dit jaar met 10% omhoog. Dat is het resultaat van onderhandelingen over de loonparagraaf. Tijdens het sluiten van de nieuwe cao is een aparte loonparagraaf opgenomen. Over de uitvoering van die paragraaf zijn de laatste maanden diverse gesprekken geweest tussen de NFU en de bonden.

In het laatste gesprek is een salarisverhoging van in totaal 10% overeengekomen. Op 1 januari 2023 krijgen alle medewerkers er structureel 6% bij. In november 2023 volgt nog eens een structurele loonsverhoging van 4%.

Inzet: correctie van 10% voor alle zorgprofessionals

NU’91 is tevreden met dit resultaat, dat recht doet aan de zorgprofessionals van de UMC's.

Maar daarmee zijn we er nog niet. Vanuit de achterban komen steeds meer signalen dat zorgprofessionals moeite hebben om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Dat is onacceptabel. Zorgprofessionals in álle sectoren verdienen namelijk dezelfde koopkracht. Daarom zet NU’91 in op een inflatiecorrectie van 10% voor álle verpleegkundigen en verzorgenden.

NU’91 en andere bonden gingen op woensdag 11 januari 2023 in gesprek met de werkgevers in de ggz over een inflatiecorrectie. Volgende week volgt ActiZ. Daarnaast initieert NU’91 binnenkort een gesprek voor de sector gehandicaptenzorg. Voor de cao ziekenhuizen wordt verder onderhandeld op vrijdag 13 januari 2023.

Word lid, samen staan we sterk!

De onderhandelingen zijn een noodzakelijk gevolg van de stijgende prijzen. Alles wordt duurder.

Behalve de LVO. Het lidmaatschap van de LVO is al 23 jaar ongewijzigd. Per jaar betaal je slechts 86 euro. De werkgever draagt zo'n 40 euro bij. Dat betekent dat je voor ongeveer 46 euro per jaar lid bent. Wat krijg je daarvoor terug?

  • Gratis registratie in het Kwaliteitsregister;
  • Vakblad Operationeel gratis thuisbezorgd;
  • Gratis een exemplaar van het beroepsprofiel;
  • Korting op scholingen, congressen en evenementen;
  • Individuele belangenbehartiging bij problemen met je werkgever;
  • Een digitale cadeaukaart van Bol.com van €10,00.

Bovendien profiteer je van het voordelige duolidmaatschap bij NU’91 (vakbond voor de verpleging en verzorging).

Word daarom snel lid, samen staan we sterk!