Terugblik LVO Congres 2024, met downloads van presentaties

Het 37e LVO Congres, gehouden op 7 en 8 maart 2024, stond in het teken van onze 'Reis naar de toekomst'. Het congres was weer bijzonder goed bezocht en leverde veel enthousiaste reacties op; een mooi succes! (tekst: Femke van den Berg, foto's: Ivonne Zijp)

LVO Congres met Conny Helder en Nicole Dreessen

Reis naar de toekomst

Het thema van het LVO Congres 2024 was 'Reis naar de toekomst'. Conny Helder, demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, opende met een speech. Ze stond stil bij huidige ontwikkelingen en uitdagingen, én blikte vooruit naar de toekomst.

"Operatieassistenten zijn en blijven keihard nodig. Zij laten de toekomst binnen op de OK."

- Minister Helder -

Hieronder een korte terugblik op het tweedaagse evenement, met foto's van Ivonne Zijp.

 

 

Wat zeggen deelnemers?

Wat waren de verwachtingen en ervaringen van deelnemers aan het congres?

Manouk Janssen, operatieassistent in het Zuyderland MC, was nooit eerder op een LVO Congres. Haar eerste indruk is positief, vertelt ze enthousiast.

"Het evenement is goed verzorgd, er zijn veel productleveranciers aanwezig en de lezingen zijn tot nu toe interessant. Vooral het verhaal van chirurg Francois van Dielen, die vertelde over obesitas en adolescentenbariatrie, sprak me heel erg aan."

- Manouk Janssen, operatieassistent Zuyderland MC -

Jessica Boogerd en Renate Versteege bezochten het congres al vaker. De twee operatieassistenten van het Spaarne Gasthuis, die allebei ook kwaliteitsfunctionaris zijn, hopen veel informatie te krijgen, bijvoorbeeld over nieuwe technologieën. Maar bovenal hopen zij op inspiratie.

"We willen graag in gesprek met collega's van andere ziekenhuizen. Dat brengt ons misschien op ideeën voor ons eigen OK-complex."

- Jessica Boogerd en Renate Versteege, operatieassistenten Spaarne Gasthuis -

De twee collega's hebben een vol programma. Naast lezingen op het het LVO Congres volgen ze namelijk ook sessies van de Kwaliteitsdag OK, die parallel aan het congres is georganiseerd (op dezelfde locatie). Zij verheugen zich op verschillende sprekers die aan bod komen, onder wie meteoroloog Maurice Middendorp. "Wij zijn heel benieuwd naar zijn verhaal over zorg voor het klimaat."

Volgende LVO Congres op 13 en 14 maart 2025

Noteer nu alvast in je agenda: ons volgende LVO Congres vindt plaats op 13 en 14 maart 2025. Meer informatie volgt in de loop van het jaar via deze website, onze online kanalen, posters in het ziekenhuis, enzovoort.

We kijken er naar uit je dan te mogen ontmoeten!


Presentaties Kwaliteitsdag OK

Hieronder enkele van de presentaties van de Kwaliteitsdag OK. Je vindt ze ook op onze downloadpagina (categorie Presentaties).